Как да спорите успешно с жена си

Тя ви крещи, вие ѝ крещите, тряскате врати, стига се до сълзи и сополи. "Спрете да се карате до смърт само и само, за да се наложите", казва Шарън Ривкин, брачен и семеен терапевт от Калифрония. Според него има някои по-добри начини, чрез които един мъж може да наложи твърдо гледната си точка, без скандалите му с неговата любима да приличат на вербален боксов мач в няколко рунда.

Той предлага няколко прости тактики, с които да омекотите ударите в рамките на няколко минути и да стигне по-бързо до секса за сдобряване!

Ето и неговите съвети за това как да спорите с жена по правилния начин.

1. Спрете да казвате "Ти, ти, ти ..."

Намалете в речта си словесните удари чрез атакуващи фрази и обвинения като "Ти винаги...", "Ти никога...". Вместо това, сменете "ти" с "аз" или с "ние". Кажете ѝ: "Имам чувството, че ..." или "Аз се разочаровах, когато ...". Този метод работи, защото никой не може да бъде обвиняван за чувствата си. Така вие избягвате да бъдете обвинителят.

2. Говорете един след друг, а не едновременно

Колкото и да е изкушаващо да прекъснете словесното излияние на жената, най-добре е да я оставите да се изкаже и чак тогава да ѝ отговорите. "Когато двама души не се чуват, те не могат да минат напред", казва Ривкин. Едно от най-ефективните неща, които можете да кажете е: "Искам да чуя какво имаш да ми казваш. Надявам се да можем да постигнем някакво споразумение". След като жената знае, че мъжът е отворен за компромис, тя също ще смекчи тона си и ще е по-готова да изслуша неговите доводи.

3. Избегне повторенията

Ако всеки път се карате с едни и същи фрази и изречения, ще трябва да изпробвате нова стратегия. "Не трябва скандалите ви да приличат на боен химн, който винаги се повтаря", казва Ривкин. Той съветва да действате по-изненадващо, като кажете нещо ново. Само не забравяйте да го кажете с уважение и по оригинален начин, а не с гняв.

4. Запазете вицовете за по-късно

Хуморът може да ви помогне да разсеете стреса от скандала и да облекчите напрежението, но може и да влоши ситуацията. Уверете се, че караницата започва да утихва и едва тогава пуснете някоя шега. Иначе хуморът ви може да прозвучи покровителствено, саркастично или пренебрежително, ако ги използвате в пика на спора.

5. Обърнете полувремето

Ако половинката ви стои на поза „Ф", с ръце на кръста и държи да продължите спора, то най-добре я прекъснете с думите: "Можем ли да говорим за това, след като имам време да го обмисля?" Докато дойде моментът да се върнете към темата, нещата вероятно ще бъдат много по-спокойни. Временното спиране на скандала е добра стратегия и трябва да я прилагате.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини