ЦИК размести червените депутати

Маргарита Стоилова и Лазар Попов са депутатите от "Коалиция за България", които ще заемат местата на отказалите се от парламента Румен Стоянов и Илияна Йотова. Товасъобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ралица Негенцова.

Маргарита Асенова Стоилова заема мястото на Румен Стоянов в 17 МИР – Пловдив област. Лазар Огнянов Попов заема мястото на Илияна Йотова в 13 МИР – Пазарджик.

Румен Стоянов и Илияна Йотова се отказаха от депутатските места. Стоянов ще продължи да бъде кмет на община Калофер, а Йотова – евродепутат.

Решението си ЦИК трябваше да вземе още вчера, но членовете на комисията от ГЕРБ отказаха да присъстват на заседанието. Това стана причина председателят на 42-тото Народно събрание Михаил Миков да обвини партията на Бойко Борисов, че съзнателно и организирано блокира работата на ЦИК.

Той се оплака вчера, че проваленото заседание на ЦИК може да блокира и работата на парламента, защото при това положение "Коалиция за България" е с двама депутати по-малко, те са подали оставката си и не са заменени, оплака се председателят на парламента.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини