„Анонимните” набелязаха „петролните” държави

Известната хакерска организация „Анонимните” планира кибератака срещу правителствените сайтове на държави, които използват зависимостта на света от петрола, за да решават своите проблеми, нанасяйки вреди на цялата планета.

В списъка от цели на групата попадат САЩ, Великобритания, Русия, Израел, Китай, Канада, Италия, Франция, Германия, Кувейт, Катар и Саудитска Арабия. Операцията е известна към момента като OpPetrol, а предупреждението за нея бе направено на 20 юни с видеоклип в YouTube.

Посланието на „анонимните” (Anonymous) е, че те защитават честта и достойнството на хората от всички раси, националности и вероизповедания. Хакерите заявяват също, че не са терористи, а такива са другите, за които „анонимните” знаят повече от останалите.

Те, другите, отнемат ресурси на Земята, лъжат, разгарят войни и унищожават всичко, което е ценно за хората, се казва в изявлението. Как ще реагират правителствата на заплашените държави предстои да се види. Много от досегашните акции на „анонимните” успяха да разстроят, макар и временно, работата на публични и корпоративни сайтове.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини