Марин Марковски поема Анастас за убийството на Джоко

Анастас Симеонов пред съда в Хасково през януари тази година

Столичното юридическо светило Марин Марковски поема защитата на Анастас Симеонов, обвинен в убийството на Георги Канев, известен в Хасково като Джоко. Адвокатът вече е поискал от Окръжния съд да пусне от ареста Анастас с промяна на мярката му за неотклонение, но магистратите отказали.

Разследването е към края си, чака се само експертиза на кръвта на жертвата, за да се провери защитната версия на обвиняемия. Когато му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ през януари тази година, Анастас обвини приятелката си Ваня Лилянова, че е сложила хапче в бирата на Георги Канев. Това станало в новогодишната нощ в дома му. Версията на защитата е, че когато сутринта открили Джоко на пода, се изплашили, че е мъртъв и го изхвърлили от моста на пътя между селата Пчелари и Маджари.

Съдебният лекар Христо Еленски обаче е категоричен в заключението си, че Георги Канев е получил четири смъртоносни наранявания, при това докато е бил все още жив. Освен това патологът смята, че трупът на Джоко е престоял няколко часа, преди да бъде хвърлен от моста.

След пристигането на експертизата от института по криминалистика в София, веднага ще бъде внесен обвинителен акт. Прокурорът по делото Георги Гешев е категоричен, че всички доказателства са събрани и се чака само становището на софийските експерти.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини