Подпалиха С класата на фермер и тираджия

Мерцедесът бил паркиран пред фамилната къща на ул. Пирин

Мерцедес С 270 пламна внезапно тази сутрин в 3 часа пред къщата на стопанина си в село Добрич, общ. Димитровград. Колата е собственост на 30 годишния Слави Иванов, който се занимавал с фермерство, имал и тир. Мерцедесът тъкмо бил внесен от Англия и още бе с английски номер. Собственикът се канел утре да я регистрира в КАТ. Някой обаче си наумил, че той няма да кара тая кола.

Огънят лумнал от напоени с горивна смес парцали поставени под предната лява част на автомобила. Минути по-късно се чул силен гърмеж, който събудил всички в махалата. За късо време мерцедесът бил изпепелен. „Огънят стигаше до третия кат, щяхме да изгорим сичките“ вайкаше се баба поседнала на припек до близкия магазин на ул. „Пирин“. Тя била непосредствена съседка на подпалената фамилия.

 Семейството е имотно, но не чак толкова. Занимават се със земеделие и транспорт. Нещата въртял бащата Иван, синът Слави му помагал обясни 45 годишната майка Тонка Иванова. По думите и, момчето нямало никакви душмани. Не дължало пари никому. Полицията го питала за „афери“, но и такива нямало. Една от версиите, че колата може да е запалена случайно от подпийнала във вчерашния празничен ден компания обаче бе отхвърлена от самите Иванови. Къщата им е в края на селото, точно за отбивката за село Крум. И да е имало пияни, те обикновено вършеели в центъра. Нямало и за какво да им се завижда. Мерцедесът дори не бил от скъпите-колата била на 7-8 години. Семейството не правеше драми от палежа. Преди 9 дни починала бабата на Слави и виж това не можело да се върне. Тенекиите щели да се подменят. 

Самият потърпевш бе на разпит в полицията и не можа да добави подробности за инцидента. Разследването продължава.

Г.Христов

Огънят тръгнал от предната част на автомобила

Майката Тонка

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини