За един месец Варна успя да свали втори кмет

На извънредно заседание на Общинския съвет във Варна доц. Христо Бозов беше освободен като временно изпълняващ длъжността кмет на морската ни столица, предаде БГНЕС.

Мястото на Бозов заема Димитър Николов, който заяви, че ще има кадрови промени в администрацията на града. Той ще управлява града до провеждането на частични местни избори. 33-ма общински съветници бяха внесли искане за оставка на Христо Бозов. Бозов също беше временен кмет на Варна.

Мотивът за свалянето на Бозов е "неизпълнение на служебните задължения". Бозов обаче каза, че е имало натиск върху него, но не каза от кого и защо. Иначе искането за освобождаването му беше внесено от общинските съветници на ГЕРБ.

Днес има извънредна сесия на Общинския съвет във Варна. В залата присъстват 37 общински съветници, останалата част от залата е пълна с граждани. Заседанието започна със скандирания "Оставка" за целия Общински съвет, доста хора освиркаха и решението Бозов да бъде освободен.

Само преди месец Варна успя да свали от кметското място и предишния си градоначалник Кирил Йорданов. Недоволството срещу управлението на града обаче остана, като при доста протести бяха издигани искания за оставка на Общинския съвет и на областния управител.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини