Морал, а не власт на всяка цена

Единна народна партия отново призовава ГЕРБ да оттегли Цветан Цветанов от политическата сцена и да излезе с ясно и откровено становище пред българската общественост за практиките и начина, по който е функционирало управлението на страната през изминалите три години и половина. Като партия, член на европейското християн-демократическо семейство, ГЕРБ са длъжни да спазват ценностите, а не да узурпират територията на десницата. Фактите, изнесени от бивши министри на кабинета, не са съдебен, но са ясен политически знак за това, че са нарушавани основни права и свободи в България, 23 години след падането на Берлинската стена. 

„Мисля, че сега, с днешна дата, всички наши привърженици, които хиляди пъти ни задаваха този въпрос, са наясно защо преди 5 години не се присъединихме към проекта ГЕРБ“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон. „Когато трябва да избираш между морала и ценностите в политиката, и изкушенията във властта, трябва да имаш волята да направиш избор, макар и той да е труден. Смятам, че десните хора и демократите в България, усещат много ясно какво се случва и разбират кой е бил честен с тях и кой просто е искал да ги използва“, каза още Мария Капон. 

Изпълнителният съвет на ЕНП смята, че истината трябва да бъде разплетена докрай и да се произнесе на глас пред обществото. Иначе фразата „Имаме воля“ ще се окаже кухо послание, без политическо съдържание.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини