Хората на Капка и Волен се сбиха в Сливен

Хора на Национал-демократичната партия на Капка Георгиева и на Атака на Волен Сидеров влязоха в ръкопашна схватка в Сливен


Това се случи в ефира на кампанията "България избира" на NEWS7 и TV7. Повод за сблъсъка между бившите съпартийци от формациите на бившето семейство стана обвинението на представител на НДП, че Атака няма право да критикуват, защото три години е управлявала с ГЕРБ.

„Сидеров се крие като мишка от мене, защото го осъдих за 7000 лева“, каза представителят на НДП. Това подпали националистите на Волен. Момче от техните редици удари воеводата, а лидерът на Атака в Сливен се опита да вземе микрофона на TV7. Наложи се полицията да се намеси и да раздели биткаджиите. Към помирение призова и водещият на кампанията Николай Бареков.

„Кога най-после ще видим политик в затвора?” -  този въпрос зададе сливналия и срещна одобрението на съгражданите си. „Момчета лежат години зад решетките заради откраднати 250 лева, а политиците ограбиха милиони“, разгорещи се човекът. Хората в града нападнаха с въпроси кандидат-депутатите от различни партии от района, които кампанията доведе в центъра на Сливен. Ниските пенсии, безработицата, проблемите с ВиК, улиците без лампи, но с дупки, липсата на перспектива бяха сред най-честите проблеми на сливналии.

 „Ако сте достатъчно мъже, извинете се на тези хора за „сървайвъра“, в който ги вкарахте, и си заминавайте!", призова политиците жена от площада. Тя нарече кандидат-депутатите и стари проститутки, запътили се към новия публичен дом. Сливен намалява и погрознява, констатира пък неин съгражданин. Млад мъж попита политиците защо военната служба не се приема за стаж, а майчинството се брои. Жена на средна възраст пък обвини политиците, че говорят само за младите, пенсионерите и ромите, а такива като нея са дискриминирани.

Директорът на ВиК-Сливен е назначен от водачката на листата на ГЕРБ в града Десислава Танева преди това същото правеха БСП, възмути се лидерът на  Атака в Сливен Димитър Димов. Областният управител от ГЕРБ пък репликира, че не е важен шефът, а програмата, която ще изпълнява.

В рамките на шест седмици екипът на „България избира NEWS7 TV7” ще обиколи 19 града и ще даде микрофона за дискусии между народа и местната власт, ще извади на светло местните и националните проблеми. Живите предавания на TV7 са във вторник, сряда и четвъртък от 08:00 и 17:00, a най-интересните моменти от турнето зрителите на NEWS7 ще гледат от 21:00.

Повече информация за националното турне в подкрепа на гражданската позиция „България избира NEWS7 TV7” можете да намерите на:
http://tv7.bg и http://news7.bg, във Facebook на http://facebook.com/TV7Bulgaria и http://facebook.com/news7.bg,
както и в Twitter на http://twitter.com/NEWS7Bulgaria.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини