Британски доклад „изчисти” образа на имигрантите от България

Доклад на британския Национален институт за икономически и социални изследвания опровергава ширещите се страхове на Острова за очакван наплив от чужденци от България и Румъния през 2014 година. Припомняме, тогава отпадат ограниченията за трудовия пазар. Докладът е изготвен по поръчка на британското външно министерство и в него се посочва, че наплив от имигранти от тези две страни е слабо вероятен.

В документира, цитиран от „Гардиън", се отбелязва, че данните за броя на бъдещи имигранти във Великобритания все още са неточни и заблуждаващи.

Допълва се и че е много по-вероятно имигрантите от България и Румъния да се насочат към Испания, Италия и в по-малка степен към Германия, отколкото към Великобритания.

Авторите на изследването пишат още, че тези от тях, които отиват в страната, не планират да експлоатират системата на държавни помощи и обществените услуги, а искат да получат по-добри възможности за работа и стандарт на живот. Бъдещите имигранти се описват по-скоро като млади хора, без семейства с неголямо влияние над социалната система на страната.

Припомняме, именно т. нар. „туризъм на помощите" беше една от линиите, по които британски политици изказаха сериозни критики към пристигащите от България и Румъния чужденци

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини