Севернокерейските ракети в бойна готовност

След доклада, че Северна Корея поставя своите ракетни единици в режим на готовност да атакуват американските военни бази, сега Южна Корея е открила повишена активност и движение на ракетни бази на северната й съседка. Това разпространи южнокорейската агенция Yonhap News

Ким подписа заповедта по време на среща на генералите и каза, че е дошло време да "уредят сметките" със САЩ, съобщава и Корейската централна информационна агенция (KCNA) .

Yonhap цитира военен източник, който казва, че "рязкото увеличаване на движението на превозни средства и войници са били открити неотдавна на ракетни обекти на Северна Корея със среден и дълечен обхват".

В четвъртък два американски стелт бомбардировачи прелетяха над Южна Корея. Това се прие като демонстрация на сила след няколкото заплахи от страна на Северна Корея. Скоро след това KCNA съобщи, че Ким "най-накрая подписа плана за техническата подготовка на стратегически ракети на KPA, с което да им разпореди да бъдат готовност за изстрелване, така че те могат да ударят по всяко време на континенталната част на САЩ, военните им бази в оперативните зони в Тихия океан, включително Хавай и Гуам, както и тези в Южна Корея."

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини