Намериха изгубен в океана фотоапарат

На източното крайбрежие на Тайван намериха подводен фотоапарат, изгубен от американска туристка преди шест години. През 2007 г. Линдзи Скалан била на почивка на Хавайските острови и именно тогава изгубила в Тихия океан фотоапарата си за подводни снимки. Тя го изпуснала в океана по време на нощно плаване край остров Мауи.
Шест години по-късно и на около 9000 километра от мястото където бил изгубен, фотоапаратът бил изхвърлен на тайванското крайбрежие и и открит от служител на "Чайна еърлайнс". В устройството още имало работеща карта памет, която съдържала снимки от пътуването на собственика Линдзи Кръмбли Скалан до Хавай.
Благодарение на данните от картата, тайванецът се свързал с бюрото по туризма в Хололулу, които идентифицирали собственика на апарата. Самата Скалан, останала "смаяна" като видяла, че картата памет била невредима. "Бях поразена, че това наистина са моите снимки и моят фотоапарат. Не можех да повярвам, че след толкова време ще бъде намерен работещ", казва тя.
Когато апаратът бил изхвърлен на плаж в Тайван, той бил целият покрит с водорасли и раковини, но батерията и картата памет са в изправност.
От "Чайна еърлайнс" предложили на 32-годишната Скалан  двупосочен билет до Тайван, за да прибере апарата си. Жената обаче започнала нова работа едва преди една седмица и не била сигурна дали ще може да се отзове на предложението.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини