Все още не е сигурно, че Кирил Йорданов няма да остане кмет на Варна

Може ли Кирил Йорданов все пак да остане кмет на Варна? Такава вероятност се появи, след като срещу оставката му бяха подадени четири жалби – от Протестантската евангелска общност, Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода", спортен клуб по бойни изкуства и група варненски интелектуалци. 

Оставката на Йорданов беше приета от Общинската избирателна комисия, но новите жалби могат да спрат това решение. В тях се посочва, че няма доказателства, че всички граждани, които са дали вота си за Йорданов, сега са против това той да е кмет на Варна.

Иначе днес предстои извънредна сесия на Общинския съвет в морската ни столица. На нея по план трябва да се избере временен кмет на Варна, припомня Нова телевизия.

Най-рано през месец юни могат да бъдат проведени нови избори за кмет в морската ни столица. Дотогава трябва да има временен наместник, като засега най-вероятен кандидат е доцент Христо Бозов.

В същото време палатковият лагер пред общината остава, а един от протестиращите - Младен Живков, вече четири денонощия гладува с искане съветниците и областният управител да депозират оставки. 

Очаква се от Отворения обществен съвет на протестиращите да поставят същото искане на извънредната сесия днес. Съветниците от БСП обявиха, че няма да участват в нея, защото местният парламент бил компрометиран и трябва  да се саморазпусне.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини