Услугите на Google, за които никога не сте чували

От самото си създаване американската технологична корпорация Google e известна с мощната си и изключително ефективна интернет търсачка. През годините компанията на Лари Пейдж и Сергей Брин работи по още много други успешни продукти като мобилната операционна система Android, браузъра Google Chrome и картографската услуга Google Maps с неговата Google Street View.

Самата Google e обаче е толкова разнолика, че нейните програмисти и инженери са създали още купища други продукти, чиято цел е да улеснят онлайн битието ни.

В следващите редове ви представяме някои от по-неизвестните услуги, които феновете на компанията са събрали в сайта за въпроси и отговори Quora:

1. Googlе Mars е картографска услуга, подобна на Google Earth само че вместо на Земята, показва подробни карти на червената планета.

2. Google Scholar e вашият директен достъп до света на науката. Чрез Scholar ще получите достъп до статии, научни тези, книги, резюмета и съдебни мнения, публикувани от учени, професионални организации, онлайн хранилища за данни, университети и други уебсайтове.

3. Google Art Project е сайт, който позволява на потребителите да предприемат виртуални обиколки на музеи и арт галерии, подобни на Google Street View.

4. Google Transliterate е услуга, която ни позволява да пишем на различни езици. Особено полезна за хора, които знаят даден чужд на говоримо ниво, но не могат да пишат много добре на него или искат да напишат и преведат аудио запис на език, който не познават.

5. Build with Chrome е партньорски проект между Google Australia и производителя на конструктори Lego. Проектът има за цел да покаже начина, по който уеб браузърът Google Chrome може да показва 3D изображения. С този инструмент потребителите ще могат да строят собствени 3D Lеgo структури върху Google Maps.

6. Google Think e сайт за рекламодатели и за хора с професии, свързани с рекламата и маркетинга. Оттук те могат да научат за нови маркетингови методи и стратегии и да получат вдъхновение за бъдещите си проекти.

7. Power Searching with Google e услуга, която подобрява уменията на потребителите за търсене в мрежата. Тук ще откриете ценни съвети и трикове от експертите на компанията кой е най-добрият начин, с който да се доберете до нужната ви информация.

8. Schemer е мрежа, която ви помага да създадете общи планове с вашите приятели и познати. Услугата работи особено добре в гъсто населени места.

9. Google Sound Search е услуга, която е подобна на мобилното приложение за разпознаване на музика Shazam. Тя ще ви каже кое парче звучи в момента от близкото радио.

10. Google Moderator e отворен форум, в който потребителите могат да дискутират разнообразни теми, да задават въпроси и да споделят идеи. Екип от модератори помага на всеки да получи обратна връзка за всичко, което желае.

11. Encrypted.google.com е по-сигурният начин да търсите неща в мрежата. Тук системата използва сертификата Secure Sockets Layer (SSL), който се използва и от банките при онлайн банкирането.

Източник: econ.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини