Причините мъжете да негодуват срещу жените

Бракът е преди всичко партньорство. Ако в едно семейство нещата не се случват задружно между двамата съпрузи, то те няма как да продължат да бъдат заедно дълго време, така както са си обещали в брачните клетви.

Понякога обаче във връзката могат да се появят търкания, които поради една или друга причина мъжът не иска да сподели с половинката си. Така напрежението се натрупва и неминуемо в един момент избухва като вулкан върху жената. Кои са тези неща, които дразнят мъжете, но не се осмеляват да ги кажат на глас, поне не в началото:
 
1. Държите се с него като с дете
 
„Сложи си тази риза“, „Облечи си пуловер, студено е“, „Пак ли се нацапа“... Познати ли са ви тези реплики? Ами да, казвате ги по два пъти – един път на 5-годишния си син и един път на доста по-възрастния си съпруг. Ако го третирате обаче като малолетен, рискувате да си навлечете гнева му много бързо.
 
2. Не споделяте, защото „той няма да ви разбере“
 
Пробвайте да споделяте и с него женските си тайни, не само с верните си приятелки. Ако не ви е удобно, избегнете тактично детайлите, но бъдете честна с него и споделяйте. Все пак вие сте едно цяло.
 
3. Вкарвате трети човек в брака ви
 
Майка ви или най-добрата ви приятелка, няма значение кой е човекът, но не бива да позволявате на някого да застава между вас двамата. Дори и това да са децата ви. Защото много скоро, само след няколко годинки времето ще е безвъзвратно отлетяло, децата ви ще са самостоятелни, а вие ще сте разрушили връзката помежду си заради трети лица. Не го допускайте.
 
4. Не показвате уважение към него
 
Какво ви струва от време на време да го хвалите за нещо, което е свършил добре? Една добра дума понякога струва повече от всичко друго на света, особено щом излиза от устата на любим човек. Пробвайте и ще видите как ще се промени и неговото поведение спрямо вас. Не е необходимо да го хвалите всеки ден и то за щяло и нещяло, но когато направи нещо полезно за семейството ви, поощрете го.
 
5. Взимате решение, без да се допитате до него
 
Колко често се случва да планирате семейната почивка, без да вземете и неговото мнение предвид? Ако е наистина често, то спешно променете поведението си. Той може и да ви е казал, че няма против да взимате решения от името на двамата, но със сигурност се надява да се допитате до него. Поне от време на време, за важните неща.
 
 
Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини