И Оксфорд уволни служител заради Harlem Shake

Поредният служител в сферата на образованието загуби работата си заради нашумелия танц Harlem Shake. Ръководството на библиотеката на Оксфордския университет се раздели с един от своите библиотекари заради това, че по време на дежурството му студентите са танцували в сградата популярния танц.

Видеото, на което около 30 студенти разгорещено танцуват с костюми в библиотеката на един от най-старите колежи на университета - Saint Hilda`s College, се появи в интернет и провокира изключително негативната реакция на ръководството. Нарушителите на спокойствието бяха глобени, а дежурната в същия ден библиотекарка Калипсо Неш беше уволнена, защото не ги е спряла. Тя също така е докторант в колежа.

На записа, който вече е гледан от няколко хиляди души, се вижда, че студентите седят и спокойни се занимават в библиотеката, докато не влиза младеж облечен като футболист, който започва да танцува. След това видеото прекъсва и малко по-късно може да се види, как всички присъстващи студенти са преоблечени в костюми и танцуват по масите и столовете.

Самите "танцьори" заявиха, че библиотекарката няма никакво отношение към тяхната забава, която се е състояла по вечерно време, за да не се пречи на останалите читатели. Те поискаха Неш да бъде възстановена на работа, защото не е била в състояние да попречи на техния купон.

По-рано австралийски миньори вече загубиха работата си заради танц в стила Harlem Shake. Федералното управление за безопасност на гражданските полети в САЩ започна разследване на футболен тим на Колорадския университет, които са танцували на борда на самолет, летящ за Сан Диего. В България също имаше подобен случай, когато учител от Пловдивска гимназия беше уволнен, защото негови ученици са танцували в двора на училището.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини