Почина 17-годишното момче, пило течност за чистачки

17-годишният Кристиян Чучков почина в "Пирогов", съобщи БГНЕС. Момчето беше пило течност за чистачки и беше в кома дни наред.

Шестима младежи бяха приети в МБАЛ-Благоевград след отравяне с метилов алкохол след купон, състоял се в неделя вечерта - 10 февруари в село Падеш. След това бяха транспортирани към "Пирогов".

Основната версия на полицията по случая е, че компанията са пили течност за чистачки, оставена от бащата на едно от пострадалите момичета в стъклена бутилка в мазето. Децата взели отровната течност за ракия, за да си допият. Първоначално младежите пили бира на партито. Бирата обаче свършила и домакинята намерила две бутилки от по литър и половина, които били с розов цвят. Те помислили, че това е ракия и я пили като я разреждали със сок. Така изпили целите три литра.

Лекарите не знаят каква е концентрацията на метанола в течността, тъй като тя не е била в оригинална опаковка, но могат да направят предположение по тежкото им състояние и изследванията за концентрацията на метанол в кръвта. Според д-р Кръстев от ОАРИЛ в Благоевград, 50 милиграма от течността са достатъчни, за да предизвика тежка интоксикация на организма.

На 4 март 18-годишната Даниела Апостолова, пила течност за чистачки, почина, след като 20 дни бе в кома. В състояние на кома на 12 февруари за токсикологията на Пирогов бе транспортиран 17-годишният Кристиян Чучков. Останалите четирима младежи бяха изписани.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини