Много направихме, но и много сгрешихме, призна Борисов

Служебното правителство с премиер Марин Райков прие символично властта от кабинета в оставка на Бойко Борисов.

Както получихме властта, така я сдаваме на новия кабинет, заяви Борисов и благодари на министрите си. Много неща направихме, много можеше по-добре да направим, много сгрешихме, отчете се той. Според Борисов не е имало смисъл да чака да дойдат редовните избори и да управлява в предизборна ситуация.

Той заяви, че взетото решение правителството да подаде оставка е било правилно.

Всеки един от вас да отчете това, което е направил добре, и да си направи изводите какво не сме успели да направим по-добре, поръча той на церемонията в „Гранитна зала“ на Министерския съвет.

Какво по-нормално да има спортна зала, столично метро с хиляди подземни паркинги за автомобили, само че нямаше. Хората много бързо свикват и няма смисъл да им го натяквам и да им го повтарям, те го виждат всеки ден. Това, за което не ни стигнаха силите да преценим правилно, е балансът, каза Борисов, според когото правителството се опитало да направи всичко. В същото време управлявахме сами, напомни той.

Борисов подчерта, че кризата не е отминала. В момента оставяме на новото правителство абсолютно всички фондове да работят, отчете ощетой.

Оставяме финансова дисциплина на държавата с твърди финанси. Не сме задължили следващите поколения, оставили сме само модерна инфраструктура и необратими процеси, отсече той.

Изобщо не обръщайте внимание на това, което ще говорят политическите партии, включително и нашата, обърна се Борисов към приемника си Марин Райков и пожела успех на служебното правителство.

Изобщо не обръщайте внимание какво ще кажат БСП и ДПС, те дезертират, беше категоричен премиерът в оставка.

Борисов напомни, че двете партии можеха вече да имат правителство, да работят и да вдигат доходите на хората. Според него нито те, нито ГЕРБ имат право да говорят.

Нито с лев и нито с едно работно място, което можем да си позволи, няма да обещаем. Няма да се поддаваме на популизъм, подчерта той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ас
    ас
    4 -7
    11:21, 13 мар 2013
    Пич!!! Голям пич!!! Много голям пич!!!чакамете отново !!!
  • 2
    25
    2552
    6 -2
    11:45, 13 мар 2013
    Вие нямате съвест да ви тежи че заради вас половин бг мизерства малките деца и възрастните хора гладуват нямате срама да излезете да говорите пратихте бг гражданите 50 години назад да мизерстват а в същото време вие и вашето правителство си увеличихте богаството хидяди пъти сега идете да ядете магистралите и искайте да гласува асвалта за вас не ви ли стигна тази плесница на изборите ще има ритник нещасници

Случаен виц

Последни новини