BMW издухаха Audi и Mercedes

Баварците са най-продаваната марка за луксозни автомобили.

След края на февруари баварците от BMW официално поведоха в класацията за най-продаван производител на луксозни автомобили. Основните им конкуренти от Audi отстъпиха на втора позиция, докато Mercedes-Benz останаха трети.

Базираната в Мюнхен компания успешно стана най-продаваният луксозен автомобилен производител за миналия месец благодарение на голямото търсене на 3-Series и X1. Те помогнаха на продажбите на BMW да скочат със 7% – осезаемо повече от ръста с 3.2% на Audi. За първите два месеца на годината BMW са доставили 407 автомобила повече от Audi.

Междувременно продажбите на Mercedes са паднали с 5.8% през февруари. От Щутгарт обаче предстои да представят няколко нови модела през идните месеци – CLA, фейслифта на E-Class и S-Class. С тяхна помощ Mercedes би трябвало да засилят своите позиции на пазара за луксозни автомобили.

Освен това от компанията възнамеряват да увеличат производството на A- и B-Class, добавяйки още 21 смени във фабриката си в Ращат (Германия). Това също не е всичко, тъй като в завода в Кечкемет (Унгария) ще започнат да работят и в събота, така че допълнително да подсилят производствените мощности на Mercedes.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини