Гражданите освиркаха президента пред паметника на Незнайния войн

След края на тържественото издигане на националното знаме, от едната страна на паметника на Незнайния войн, където се бяха събрали граждани, се чуха викове "Оставка" и "Мафия", предаде БГНЕС.

След като поздрави официалните лица, президентът Росен Плевнелиев се насочи към събралите се от другата страна хора откъм храм-паметника "Св. Ал. Невски", където бе посрещнат с аплодисменти и там поздрави множеството.

Минути преди това бе издигнато тържествено националното знаме над Паметника на Незнайния войн по време на церемонията за 135-годишнината от Освобождението на България.

Президентът Росен Плевнелиев прие Почетния гвардейски строй. Българският трибагреник беше донесен от четирима гвардейци и издигнат тържествено под звуците на националния химн. Бяха произведени и 20 артилерийски салюта в знак на почит за издигането на националното знаме. Беше положен венец на паметника на Незнайния войн в памет и признателност на загиналите за Освобождението на България.

По-рано днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" бе отслужена Св. Литургия. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит тя бе отслужена от Негово Високопреосвещенство на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф в съслужение с архиереи на БПЦ. Светейшият патриарх Неофит взе молитвено участие в богослужбата, след което оглави Панихида за загиналите и Благодарствен молебен за Освобождението на България, които традиционно се отслужват на този ден в храм-паметника.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини