14-годишно момиче и майка му са в тежко състояние след катастрофа

14-годишното момиче и 37-годишната му майка продължават да са в тежко състояние и с опасност за живота в русенската болница след жестоката катастрофа снощи на пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС.

Те са настанени в отделението за интензивно лечение на заболявания с хирургична насоченост и са на командно дишане. Снощи жената бе оперирана по спешност заради разкъсване на далака, а дъщеря й е с тежка черепно-мозъчна травма. 10-годишното момче е с контузии на главата и се намира в отделението по неврохирургия. То е в съзнание, адекватно, без опасност за живота. Шофьорът на колата, 42-годишен мъж, е в отделението по обща хирургия с травма на гърдите и корема и фрактура на коляното. Той също е в съзнание, контактен и без опасност за живота. Петият пътник е с гръдна травма, без фрактури. Той е отказал да бъде настанен в болницата за наблюдение.

Както БГНЕС съобщи, инцидентът е станал малко след 17 часа вчера на 20 километра от Русе на т. нар. Моисеев баир. Лек автомобил "Мерцедес" с великотърновска регистрация, в който са пътували русенски роми, се е движил към Бяла. Според очевидци на остър завой колата започнала да пуши и внезапно излязла от пътя, след което излязла в крайпътен скат и се ударила в крайпътно дърво и храсти. При удара дървото е направо отсечено, а колата смачкана.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини