Плевнелиев връчи мандата на Борисов, премиерът в оставка го върна

Държавният глава Росен Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на ново правителство на премиера в оставка Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ веднага го върна, информира "24 часа онлайн".

Още преди няколко дни от управляващата партия ГЕРБ декларираха, че няма да приемат мандата. Същото обявиха, че ще направят от БСП и ДПС.

Последната публична изява не премиера Бойко Борисов беше в парламента на 21 февруари - деня, когато се гласуваше оставката на кабинета му.

Бойко Борисов влезе при президента малко преди 12 часа. Журналистите нямаха възможност да зададат въпроси, предаде bTV.  Те дори бяха посъветвани от охраната на Борисов да не се приближава до автомобилите им, съобщи БГНЕС.

След като ГЕРБ връщат проучвателния мандат, Росен Плевнелиев трябва да даде право на Коалиция за България да състави правителство. И те вече заявиха, че ще откажат, така че президентът трябва да избере трета политическа сила. И ДПС, и сините също вече обявиха, че нямат намерение да съставят кабинет.

При трети отказ, президентът ще назначи служебен кабинет, ще разпусне 41-то Народно събрание и ще насрочи дата за избори. Предсрочният вот трябва да бъде в периода от края на април до средата на май.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини