След консултациите Плевнелиев обеща: Премиер за Трети март

Президентът Росен Плевнелиев ще подари на българите служебен премиер за Трети март. Това стана ясно от думите на държавния глава след продължилите 3 часа и половина консултации, свързани с острата политическа и правителствена криза. Бойко Борисов и Волен Сидиров бяха единствените лидери на парламентарни партии, които не уважиха консултациите .За първи път държавният глава свика едновременно всички политически формации от НС, съобщава "Преса дейли".

„Дейността на 41-вото народно събрание вероятно ще бъде прекратена в края на следващата седмица“, обяви президентът. Според него парламентарните избори ще се проведат между края на април и средата на май. Преди да бъде разпуснат, парламентът ще приеме промени в Закона за енергетиката, за да бъдат коригирани сметките за ток и ще гласува мораториум за черноморските дюни и националните паркове.

Нито една от партиите, които участваха в консултациите, няма да реализира проучвателния мандат. Затова се очаква цялата процедура да приключи до сряда. В понеделник президентът ще завърти рулетката с ГЕРБ. Във вторник ще дойде редът на БСП, а в сряда - на ДПС. След консултациите стана ясно, че именно движението е избраната трета политическа сила, която ще получи проучвателен мандат.

Източник: Преса

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини