Службите предотвратиха нов терористичен акт

Задържаха арабин с голямо количество боеприпаси в столицата.

Българските служби за национална сигурност са разследвали горещ сигнал, че у нас се подготвя втори терористичен атентат. Позовавайки се на сведенията от външни източници, полицейски подразделения са извършили два обиска на жилища в София, при което са намерени голямо количество взривни вещества. Единият от апартаментите е отдаден под наем на лице от арабски произход.

За това разказаха пред журналисти високопоставени служители от МВР. Те уточниха, че сигналът за новият терористичен атентат е подаден от чужбина, а спецполицаите са започнали мълниеносно разследване по случая. Данните на чуждите служби сочели, че жертва на подготвяната кървава баня е трябвало да бъде един от палестинските дипломати, които бяха на неофициално посещение у нас през последните дни.

Стряскащата информация е постъпила преди около десетина дни, но до момента от вътрешното министерство се въздържаха от коментари по темата. Данните са оповестени заради разразилия се политически скандал с изгонените от България представители на „Хамас”, които бяха помолени да напуснат страната. Всички сведения за евентуалното покушение сочат, че неговата главна цел са именно палестинците.

Запознати коментират, че цялата работа е забулена в тайнственост от самото начало. Посещението на палестинците до последно бе пазено в тайна, а от българското правителство категорично отрекоха, че става въпрос за официална визита. В Европейския съюз „Хамас” се смята за терористична организация, а на тяхното навлизане на стария континент се противопоставят най – вече Израел, с която са във война от дълги години.

Парадоксално е, че тримата депутати от „Хамас” пристигнаха на неофициално посещение у нас едва няколко дни, след като властите обвиниха за кръвопролитния атентат в Бургас ливанската групировка „Хизбулла”, които също като палестинците са отявлени врагове на Израел

Източник: http://lubopitno.org

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини