Приятелката на Питориус искала да го изненада призори за Свети Валентин

Точните обстоятелства около инцидента, при който южноафриканският лекоатлет без крака Оскар Писториус застреля приятелката си в своя дом в Претория, все още не са изяснени, съобщават местните медии, цитирани от "24 часа".

Според някои версии Писториус е помислил жената за крадец и я прострелял в главата и ръката. Според "Дейли мейл" приятелката му Рийва Стийнкамп е влязла в дома му в 4 сутринта, за да го изненада за предстоящия Свети Валентин.

30-годишната Рийва е бивш модел и е била заедно с 26-годишния Писториус от два месеца. В денят преди инцидента тя е изразила в Туитър радостта си от предстоящия празник: "Какво ще правите за Свети Валентин утре? Това е ден на любовта за всички!".

Южна Африка е държавата с едно от най-високите нива на престъпност в света. Много от жителите притежават оръжие, за да се предпазват от крадци. Въпреки това процедурата за лицензирано притежание на оръжие е сложна. Установено е, че Писториус е спял с пистолет до леглото, друг до прозореца и бухалки за бейзбол и крикет зад вратата.

26-годишният атлет стана първият спортист с протези, който беше допуснат да участва на олимпийски игри.

Писториус е роден без фибула (кост на подбедрицата) на двата крака и се състезава с фиброкарбонови протези. На олимпиадата в Лондон той стигна до полуфиналите на 400 м и стана шампион на параолимпийските игри с рекордно време.


 

На Олимпиадата в Лондон`2012 Питориус носеше знамето на отбора на родината си Южна Африка

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини