Най-бързият мъж без крака убил приятелката си

Южноафриканският спринтьор Оскар Писториус, известен като най-бързият човек без крака, е обвинен в убийство на приятелката си. Това съобщи Би Би Си. Трагичната случка се е разиграла в дома на атлета в Претория, където половинката му е била застреляна.
Полицейски източници заявиха за "Ройтерс", че Оскар Писториус най-вероятно я е убил. Дамата е била застреляна в главата и ръката. 26-годишният Писториус е арестуван и се изясняват обстоятелствата около трагедията.
Едната от версиите за убийството е, че спринтьорът объркал гаджето си с крадец. Драмата се разиграла сутринта между 4 и 5 часа, докато Оскар е спял.Той чул, че някой влиза в дома му, опитал да се защити и стрелял с пистолета си. Това обаче не звучи много убеждаващо...
Както е известно, ЮАР е едно от най-криминалните места в света. Много от живеещите там притежават оръжие, за да се защитават.
Припомняме, че Писториус е първият атлет, който с двойна ампутация на крайниците, участва на Олимпиадата в Лондон. Роден с вродена аномалия, южноафриканецът остава без крака още като бебе. Оскар се ражда без фибула на двата крака - дългият кокал от коляното до глезена. Има само два пръста, а костите в петите просто ги няма.
Писториус беше спрян от участие на Олимпиадата в Пекин през 2008-а, но миналото лято го допуснаха на Игрите в Лондон, където той дори се класира сред 1/2-финалистите на 400 метра.

Източник: http://lubopitno.org

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини