Педофили дебнат в ask.fm

Фейсбук приложението Ask.fm е най-новото свърталище на педофили в интернет. Това съобщиха вчера пред „Монитор” антимафиоти от сектор „Компютърни престъпления” в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Тъй като сайтът вече е изключително популярен сред тийнейджърите и продължава да набира скорост, извратеняците масово са се преместили там. Практика било мъже да си правят фалшиви профили, представяйки се за съученици на децата и криели истинските си години. Когато влязат във връзка с по-малко момиченце, започвали да го убеждават да се съблича или да се самозадоволява пред камера. Според разследващи самите педофили били много убедителни и успявали да манипулират по всякакви начини малчуганите. В същото време порталът ask.fm се предпочитал от хлапетата, защото позволявал задаване на неудобни въпроси. При самата регистрация се посочвало дали новият потребител иска сайтът да му излиза като приложение във Фейсбук или Туитър. Ако избере тази опция, приятелите на новия член от социалните мрежи също виждали въпроса и можели да отговорят, което автоматично разширявало кръга от хора и увеличавало риска педофил да се включи. Освен това в сайта имало опция и за видеотговор.

Екип на „Монитор” се свърза вчера с три различни ученици, използващи хитовото напоследък приложение. И тримата потвърдиха, че имат познати, на които са им отправяни неприлични предложения. „Преди време имаше профил на тийнейджърка, която друг мъж я питаше носи ли сутиен. Момичето си показа гърдите чрез видеоотговор”, разказа 17-годишна потребителка. Друга ученичка разказа, че не били редки случаите, в които самите пубертети, за да се направят на интересни, се събличали пред камера. Понякога пък педофилите първоначално започвали невинен разговор, който насочвали към сексуална тема. Такъв е бил и последният разкрит случай на търновски полицаи заедно с антимафиотите от ГДБОП. Разследващите разкрили 36-годишен мъж, който от дума на дума накарал момиче на 12 години от Плевен да мастурбира пред камера и да му прати клипа. „Горещите” няколкоминутни порноклипчета били пуснати след това за масово гледане в интернет

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини