Карбовски заплашен със съд

Продуцентска къща "Телеман", с която Мартин Карбовски се раздели скандално преди дни, заплаши да съди водещия, ако той използва името "Фронт" за новото си предаване по ТВ7.

Телевизията планира излъчването му от 10 февруари и по предварителна информация то ще бъде идентично с "Отечествен фронт", което вървеше по Нова тв.

Според "Телеман" ТВ7 и Мартин Карбовски нямат право да произвеждат и излъчват телевизионно предаване с такова име, защото в противен случай са в нарушение на българското законодателство.

От продуцентската къща вече са изпратили писмо с уточнение до Николай Бареков, изпълнителен директор на "ТВ7" и до Борис Рафаилов, адвокат, представляващ г-н Мартин Карбовски. В него те се позовават на разпоредбата на чл. 35 във връзка с чл. 29 от Закона за защита на конкуренцията, а именно - забрана за имитация, доколкото подобни действия са в противоречие на добросъвестната търговска практика и увреждат или могат да увредят интересите на конкурентите.

В писмото си „Телеман" информира, че притежава правата върху марката „Отечествен фронт" и има правото да забрани на трети лица да използват знак, който е идентичен или сходен, изцяло или частично, на регистрираната вече марка.

"Предвид гореизложеното Ви приканваме, да спазвате действащото законодателство и да съобразявате действията си с правата, които правоносителите притежават", пишат още в писмото.

При положение, че Карбовски и ТВ7 не се съобразят с желанието на продуцентите и пуснат предаване с името "Фронт" от "Телеман" ще потърсят защита по съдебен път.

Припомняме ви, че миналата седмица Мартин Карбовски разтрогна договора си с "Телеман" и избяга с двете си предавания от Нова телевизия, за да отиде за по-голям хонорар и повече свобода в ТВ7. Там ще е съпродуцент на „Фронт" и „Предаването", които започват да се излъчват още от тази неделя от 16 ч. до 18:45 ч.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини