Вярвате или не, всеки има... близнак

Навярно на пръв поглед ще помислите, че това са близнаци. Обаче хората на снимките нямат никаква роднинска връзка, дори не само не се познават, но и живеят в различни страни. Но това не им пречи да си приличат досущ като еднояйчни братя или сестри.

Така фотографът Франсоа Брюнел показва, че всеки има "близнак", макар и все още да не е открил своя. Моделите му са съвсем обикновени хора от САЩ, Канада и Европа. Първата снимка прави почти случайно, когато открива, че двама от приятелите му си приличат удивително. След това медиите популяризират проекта му и става по-лесно.

От началото на кариерата си през 1968 г. Брюнел изучава човешкото лице. Това обяснява страстта му към потретите, в които пресъздава и, както го нарича, собствения си двойствен образ. А търсенето на хора продължава. В замяна на лицата си те получават снимка и книгата на фотографа.

Франсоа Брюнел иска да събере поне 200 двойки, които без проблем могат да си разменят местата. Чернобелият проект се нарича "I`m not a look-alike" и със сигурност има с какво да ви изненада.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини