Разработват нов Warcraft

Очакването Blizzard да обяви, че има намерение да прави Warcraft 4 по всяка вероятност ще продължи безкрайно и феновете на една от най-популярните стратегии в реално време решиха да вземат нещата в свои ръце.

С помощта на енджина, използван за друга култова игра - StarCraft 2, се разработва ново заглавие, наречено Warcraft: A New Dawn, съобщи Eurogamer, цитиран от kaldata.com.

Обещанията на разработчиците са да използват само персонажи, сгради и терени, които са характерни за фентъзи стратегията. Работата по модификацията на StarCraft 2 вече е в напреднала фаза. Това става ясно от видеоклип, качен в YouTube, който показва доста интересни неща.

Разработчиците предупреждават, че нещата все още са в алфа стадий и повечето елементи се нуждаят от допълнителна работа. Когато проектът бъде завършен геймърите почти няма да забелязват, че всъщност се използва енджинът на StarCraft 2.

На този етап игралното студио Blizzard не дава индикации, че има намерение да прави нова игра от серията Warcraft и със сигурност в близките години няма да видим нещо по-свежо от разработката на фенове A New Dawn.

Масираната онлайн игра World of Warcraft като че ли изчерпа потенциала си и вече събира доста повече негативи, отколкото позитиви. Освен всичко останало, тя се отдалечи доста от корените на оригиналния Warcraft, а това отблъсна допълнително геймърите.

Можете да следите прогреса на Warcraft: A New Dawn в официалния сайт, намиращ се на адрес http://www.warcraftanewdawn.com/.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини