Руска журналистка, обявена за изчезнала, открита разчленена

Ирина Кабанова

Снимки: News.Ru

Руска журналистка, обявена за изчезнала преди дни, бе открита разчленена, информира Нюз.ру, цитиран от онлайн изданието на "24 часа". За убийството й следователите предявиха обвинение на съпруга й.

Останките от тялото на 39-годишната Ирина Кабанова, майка на 3 малки деца и редактор в радиостанция, били открити в северната част на Москва.

Преди 8 дни тя била обявена за изчезнала. В хода на издирването й полицаите попаднали на улики, които водели към съпруга на журналистката.

Алексей Кабанов бил задържан, днес съдът в Москва потвърди мярката за ареста.

Съпругът е обвинен в умишлено убийство. Ако бъде осъден, може да отнесе присъда от 15 г.

На разпитите Алексей Кабанов признал, че в нощта на 2 срещу 3 януари удушил жена си след скандал. За да заличи следите от убийството, той разчленил тялото й с касапски нож.

Убиецът пакетирал останките в отделни найлонови пликове. Скрил ги в багажника на колата. Отишъл в полицията и обявил, че жена му си е тръгнала след семеен скандал, но не се върнала.

По-късно полицаите открили в багажника на автомобила ръцете, краката и главата на жертвата.

Новината, че журналистката е открита убита и разчленена, шокира руските блогъри. През последните дни те активно коментираха нейното изчезване. Някои от тях го свързваха с активната й позиция по т.нар. Закон Антимагнитски, която Ирина Кабанова зае във фейсбук. Дори допускат, че не е възможно съпругът, който се изявява като активист на опозицията, да е извършил подобно жестоко убийство, и предполагат, че това е постановка.

Алексей Кабанов
Алексей Кабанов
Източник: 24часа

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини