Много по-сърдита сутрин

Няма съмнение, че много съпруги и приятелки ще възразят, но проучване доказва, че жените се събуждат в по-лошо настроение сутринта в сравнение с мъжете, пише „Дейли експрес“.

Според проучването, в което участвали около 2000 души, мъжете стават по-рано, тръгват за работа по-рано и са по-енергични, когато влязат в офиса.

Доказателството? Повечето жени се оплакват, че техните колеги ги обвиняват в това, че са в мрачно настроение, щом влязат в офиса.

Над половината от анкетираните признават, че не могат да говорят с никого поне до 8 часа сутринта – повече от час след като са се събудили.

Според проучването една трета от жените избягват диалог с колегите си сутринта, а една пета от тях дори избягват разговорите със собствените си деца.

„Като се събудиш и знаеш, че ще имаш дълъг и стресиращ ден, ти автоматично изпадаш в лошо настроение, още преди да си станал от леглото“, казва говорителят на проучването Джон Лукас.

„И изглежда повечето от тях се опитват да се справят с лошото си настроение, като игнорират хората около себе си и избягват разговорите. Но никога не знаеш – може именно един кратък разговор с някого да те извади от мрачното ти настроение“, допълва той.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини