Осъденият за дрога преди месец Даньо Куция пак арестуван за наркотици

Даньо Куция в хасковския съд

Осъденият през ноември тази година за разпространения на наркотици Йордан Стефанов, известен с прякора си Даньо Куция от Хасково, отново бе задържан за същото престъпление вчера. Това е станало при акция на криминалисти от Хасково и Харманли. В дирите на Куция те влезли след проверка на лек автомобил БМВ вчера около 18.30 часа в с. Подкрепа. Колата била шофирана от 32-годишен мъж от Харманли, в нея пътували още двама негови съграждани на по 34 години. При проверка на автомобила е намерена и иззета метална кутийка с остатъци от изсушена листна маса – канабис и пакетче с бежово прахообразно вещество – амфетамин. При изясняване съпричастността на харманлийците към стария познайник на полицията – Даньо Куция, е последвала проверка в дома му на улица „Дунав”. Куция в момента е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, защото присъдата му от 1 година и 11 месеца затвор се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив и не е влязла в сила. В жилището му полицейските служители намират електронна везна с остатъци от канабис и амфетамин. При влизането на криминалистите в дома, намиращият се вътре А.С./35г/ Хасково е направил опит да скочи през терасата на апартамента. Опитът му е осуетен и при обиск в него са открити стъклена бутилка и опаковка от лекарства с капачка, съдържащи прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, с тегло около 200 грама.

От общите части на мазетата на блока в различни кухини по стените са намерени и иззети 3 полиетиленови пакета, съдържащи изсушена зелена листна маса, реагираща на канабис с общо тегло около 300 грама.

Тримата харманлийци с инициали А.М., М.В. и С.С., стари познайници на полицията, както и Даньо Куция, са задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Това е поредният арест на Йордан Стефанов за разпространение на наркотици. Той бе задържан на 4 октомври миналата година също в дома му след двумесечна разработка, при която са били подслушвани и разговорите му. Преди да бъде задържан, Куция набързо набутал наркотиците в чанта и пратил 11-годишния си син да я изхвърли в контейнера за боклук. Момчето обаче било пресрещнато на стълбите от криминалистите. Миналата година от жилището му бяха иззети амфетамини, марихуана, екстази за 16 500 лв. Различните видове наркотици били достатъчни за 2500 дози.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини