Медиатори ще движат отношенията между работници и работодатели

По думите на Чавдар Христов, в момента в КНСБ членуват около 280 000 работници, от които половината са заети в частната сфера

Отношенията между работници и работодатели далеч не са дружелюбни. Такава е като цяло и бизнес средата у нас. Хората трябва да разберат, че всички блага, които се творят в държавата, минават през отношенията работник-работодател. За да се подобри ситуацията в тази посока, от КНСБ работят по проект „Бъди инфо“, каза вицепрезидентът на конфедерацията Чавдар Христов.

Целта на проекта е да подпомага диалога между работодателите и техните работници в трудово- правните им отношения, особено там, където няма синдикални структури. За целта трябва да бъдат свикани общи събрания на целия колектив, на които да бъдат излъчени посредници. Техните основни задачи ще са да пренасят информацията от работодателя към останалите звена на работния екип по въпроси от различно естество.

С проекта, който работи на територията на цялата страна, вече са запознати съставите и на няколко предприятия от Хасковска област. Синдикалистите заедно с представители на Българската стопанска камара са минали в текстилното предприятие “Димана“ в Харманли, срещнали са се ръководството и работниците на „Симат“в Димитровград. В Хасково целите на проекта са разяснени в строителната фирма „Макос“ и завод „Родина“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини