Слънцето в 12 астророкли и настроения

Жената Овен е чувствителна и нежна, но със силен и понякога труден характер. Няма как да я откажете да се стреми към водещата роля, умна е и енергична, но достатъчно независима за да бъде укротена лесно. Понякога изглежда твърде спокойна и дори апатична, но ако ви погоди някой емоционален взрив може дълго да се опомняте. Импулсивна е и много темпераментна. Дори романтична по своему. По правило има хубаво тяло, но и като всяка жена очаква това да и бъде казвано, показвано и доказвано. Търси блестящ мъж до себе си. Мъжете под чехъл никак не й се нравят, въпреки че тя определено би се опитала да подчини съпруга или гаджето си. Разправят, че била много нежна и предана ако обуздаете нрава й. А, ревност ли казах – това е нейното хоби – не й се пречкайте там – предупредени сте… Жената-котка определено трябва да е зодия Овен. Съветът да проверявате дължината на ноктите съвсем не е лишен от смисъл. За щастие (или жалост) трябва да споменем и че не може да разчитате, че заради вашето самочувствие, ще получите някоя успокояваща импровизация. Нали вече споменахме, че не тези жени си падат по постановките. Най-малко от Овен може да се очаква театър в леглото. Там са си също толкова прями и честни, в добавка на това, че са голи. Мъжете, предпочитащи по-интензивна гимнастика привечер определено е добре да си потърсят някоя свръхсексуална Овенка. Закуска в леглото ли? Ами, не е точно това… Но пък след такова събуждане няма как да не сте във форма и тонус за целия ден, дори без сутрешно кафе. Само не искайте разнообразие и въображение, не ви ли стига, че едва си поемате дъх? Не сте ли попадали на момиче, което с три изречения можете да размятате по върбите, демек да я пуснете да мисли точно в посоката, която искате или пък да ви гледа със зяпнала уста докато и разказвате как сте бил нападнат от ято разярени пингвини по време на последната си експедиция до Северния полюс? Да, нищо, че там пингвини няма… Това не е, защото е глупава - просто тя е искрено, по детски впечатлена от приключението ви. В крайна сметка поне началото с нея ще е достатъчно лесно, естествено и непринудено. Последните три думички определено са най-близо до храктера на жената Овен. Чисти, прями и без маски – по детски.

Жените Телец са привлекателни и земни дами, с особен зрял сексапил. Трудно е да пренебрегнете мнението им и да не забелязвате желанията им. Те имат прекрасна идея какво искат от живота си и ако вие не смятате да потвърдите тези им намерения, нямате много шансове наоколо. Не тръгвайте на среща с момиче Телец, ако не смятате, че можете да си позволите качествени питиета, качествени разговори, на качествени теми. Не, че тя ще ви зареже, ако й поръчате водка Savoy (както навярно би направила величествената Лъвица), но със сигурност е добре за общото ви бъдеще да предпочетете Finlandia, Jim Beam или поне малко Johnny. Тя просто обича хубавите неща, меките завивки, чистите чаршафи, закуската в леглото, декларираното внимание. Не се вързвайте, ако ви твърди обратното! В замяна ще ви отговори с много нежност и ще създава около вас омагьосващ уют. В леглото си не очаквайте да е драматична актриса като Везни или различна като Близнаци. Все пак това е страстта на Бик! Макар и дама преди това, в леглото може да се превърне в тигрица. Любовта й е пряма, честна и топла. Тя не си играе игрички (или ако го прави няма как да я хванете). Рядко е екстравагантна, облича се практично и удобно, като разчита на сексапила под дрехите, а не на този от тях. Ако някой слънчев знак от зодиака изобщо знае какво иска от живота си, то това в най-голяма степен важи за Телеца. Винаги е наясно със себе си – дори ако някой много сериозен проблем или емоционален срив я катурнат временно извън релси – това в никакъв случай не означава, че тя е загубила посоката си. Навярно просто малко е спряла, за да си поеме въздух. Телецът почти никога не се отказва! Дори и да ви изглежда другояче. Освен, когато нещо наистина няма смисъл. Даже и временно да ви се струва, че Телецът е забравил някоя стара борба или преследвана цел (човек), това наистина е само временно. Ако нещо е важно за един Телец, той рано или късно, дори и след години, ще го има. Без изключения. Иначе не би било толкова важно. За тях като че ли времето няма значение. Телецът не вярва в съдбата – вярва, че сам я кове. Представете си Телеца като една огромна планина – стабилна е, вечна (почти), внушаваща респект – е колко лесно е да я побутнете малко и тя да заподскача весело. Няма начин! Съобразявайте се – това е нещо, което не може да промените, защото това е същината на телцизма като житейска философия.

Жената Близнаци е цяла колекция от жени в една опаковка. Ако не можете да си позволите харем, можете да си потърсите Близнаци. Само дупе да ви е яко! Само си помислете една типична жена с всичките и променливи настроения и емоции умножена по две, три или петнадесет…Със сигурност това е жена с въображение и фантазии (да – и в леглото също). Жизнерадостна и духовита е и с нея е забавно и весело. Когато едната у нея се умори все се намира друга, която да ви впечатли и омагьоса. Със сигурност няма как да ви омръзне освен едно – цялата тази лудница от идентичности вътре в нея. Тя копнее да е лудо влюбена, но не знае как, за сметка на това е отчаяно любопитна и никога не се уморява да опитва. Ако твърди, че е влюбена във вас уверете се, че не се заблуждава сама - не е изключено. Но ако си пада по някой друг, докато уж е луда по вас, това също е съвсем нормално за нея. Не я оставяйте и да ви забрави - случва й се непрекъснато. Промяната е в нейната природа. Разправят, че ако се ожените за Близнаци сте имали няколко съпруги едновременно. Олеле! Влюбили сте се? Да, никак не е трудно – те са адски обаятелни… Но сега няма да хленчите. Ей тъй, както си ви обича много може да хукне да потича с приятели и да се върне чак другата седмица или въпреки, че е била толкова нежна вчера, днес съвсем ви е забравила. Не се опитвайте да спорите с тях, няма смисъл. Да, разбира се, още по-глупаво е да се напъвате да ги надприказвате. Всъщност Близнаци са търсещи – те са онзи детски импулс на неудовлетворено любопитство, който винаги предизвиква умиление. Те се лутат за своя идеал. Като основна част от проблема им е да научат какъв точно е той. В този смисъл са малко ненаситни – не им стигат нито парите, нито любимите, нито блясъка. Не прекаляват много, но това си се усеща. За щастие се сещат навреме кога да спрат преди да са загубили нещо важно. Умни са! Много Близнаци могат с удоволствие да се забавляват с това си надмощие над останалите без останалите да загреят, че ги поднасят из върбите. Хитър Петър със сигурност е бил от тяхната зодия. Ако искате някой да ви излъже красиво и умело, че свят да ви се завие обърнете се към някой Близнак. Всъщност Близначките са много различни в различните моменти от времето. Въздушните зодии обикновено са най-способни да извадят нас земните от равновесие. Близнаците скачат от тема в тема, движат триста неща едновременно и вечно са по средата на никъдето. Но са работливи и определено добре се справят с жонглирането между задачите. Няма други, способни толкова добре да движат множество задачи успоредно. Приказливи са – имат чудесно дар слово и от тях стават добри оратори. Добре се справят и в ожесточени спорове и в приятелски дискусии. А като към омайните им приказки добавим и обаятелното им очарование комбинацията става притеснително опасна.

Жените Рак са най-крехките и нежни създания, за което сте чели само в детските приказки. Това е онова момиченце в бяло от детските ви момчешки сънища, за което сте готови да се сбиете и с два пъти по-гигантски батко. Дали някой ден ще разберете защо сте си загубили ума точно по нея, не е съвсем сигурно. Както не е ясно и дали ще научите някога кое е по-вярно – дали, че тя е само една романтична принцеса или лунатичка, която просто не е с всичкия си. При всички случаи ако вие сте любовта на живота и, тя би следвало да ви удави в щастие. Стига да си го заслужите и да направите същото за нея. Ще ви се струва леко тъжна понякога, друг път замислена (не, не ви се сърди!), скоро пак ще е закачлива и весела. Помните ли онази сентенция: “непостоянство – твоето име е жена”, хайде сега да се опитате да си го представите това в комбинация със зодия Рак. Жена от зодия Рак. Страх ли ви хвана?  Това момиче никога няма да тръгне първа към вас. Вие сте този, който трябва да я спечелите. Има хипотези, че връзките Рак – Рак са невъзможни, защото и двамата ще вървят в обратната посока. Математически погледнато има минимален шанс да се срещнат заднишком след една обиколка на планетата. Истината е, че двамата раци едновременно ще изпадат в сълзливи настроения или лунатични пристъпи, което би било еднакво непоносимо и за тях и за околните. Страховете на вашето лунно момиче може да ви съсипят (нея също). Няма как да я убедите, че е наистина хубава, много умна и достатъчно млада. Тамън ще си мислите, че сте успели и тя ще влезе в ново настроение. Генералните промени ще са около 4 пъти месечно при всяка четвъртина на Луната с епизодични флуктуации поне два пъти дневно заради приливите и отливите. Но единствения шанс е да продължавате да опитвате – ако и декларирате нещо по 15-20 пъти дневно, някъде малко преди златната ви сватба има някакъв шанс да сте я уверили във въпросното твърдение. Имате всички предпоставки да сте много щастливи с Рак. Най-трудното на връзката ви е да опазите това момиче да не се вмъкне обратно в черупката си. Можете да пропилеете години да я измъкнете оттам и за десетина минутки невнимание да я изпуснете обратно. Имайте го наум! Винаги трябва да сте готови да я успокоите, да застанете до нея, да я прегърнете или да й направите бебе. Обожават децата, тези жени са родени за майки. Понякога се отнасят така и с мъжа, на когото държат. Но има ли мъж, който бисе отказал от малко повече грижи и глезене? Едва ли...

Жената Лъв е нещо наистина сложно и със сигурност не е лъжица за всяка уста. Тя знае точно колко скъпоценна е и не мислете, че ще ви се размине с някакъв компромис. Лъвиците трудно правят компромиси – тя иска всичко, сега и веднага – хотелът за лятната почивка е добре да е чист, нов и спретнат – не е нужно да е непременно скъп, но това би било допълнителен бонус. Забравете за палатки и бунгала – имате девойка супер класа – хич не планирайте да минете евтино. Трябва да я обсипвате не само с първокласни подаръци, но най-вече с първокласно внимание – не знаете как да се държите с Царица ли – не се безпокойте – тя ще ви научи. Ще трябва някак своевременно да балансирате нейният стремеж към надмощие и вашия опит на звероукротител, защото ако изпуснете края няма да е никак лесно. Усилията навярно си струват – тя е 100%-ова жена – умна, чаровна котка с обезоръжаващ сексапил. Определено с нея няма да ви е скучно – в добавка към всичко – съвсем не се надявайте да ви остави вие да карате влака. Ако си мислите, че момиче Лъв ще ви боготвори и гледа в очичките значи нещо сте объркали планетата. Само това, че ви е разрешила да сте до нея и да я обичате вече е грамота за нобелова награда. Тя момиче за милион долара – безценен диамант, който трябва да си ошлайфате сам. Жената Лъв си пада по силни мъже – хищникът в нея я кара да търси звяра отсреща – този, който може да я надвие и да превърне в опитомено котенце. За нещастие обаче със силния си характер доста често подчинява слаби мъже и те бързо и стават безинтересни. Трябва да я ухажвате царствено и благородно – една малка грешка и ще заповяда да ви обезглавят пред простолюдието. Трябва да сте галантен, подаръците ви да са изискани и луксозни, трябва да я накарате да мърка… И винаги имайте едно наум, че Жената-Котка може и да драска.

Жените Дева са най-разумните момичета в зодиака – понякога може да ви се сторят заядливо-дребнави и малко студени, но всъщност чувствата и са не по-малко силни от тези на всяка друга жена. (Има и една друга важна черта – постоянни са – спомнете си за момичето Дева от предходния параграф.) Просто тази ги държи под много строг контрол. Тя е истинска дама и се очаква да се държите подобаващо. Внимавайте! Тя е умела флиртаджийка – толкова умела, че може и да не усетите как нещо ви се е случило. Дева е отлична съпруга и майка, въпреки че със сигурност се омъжва късно и търси стабилен и умен мъж. Гозбите и са вкусни, домът подреден, а дечицата чисти, спретнати и много добре възпитани. Е, понякога може да ви изнерви с манията си за ред и чистота, но пък когато е влюбена ще ви прощава всичко, че дори (не е за вярване) не вижда и недостатъците ви. Нали се сещате какво имам предвид.  Любовта на Дева е истинска, макар и понякога да ви си иска да ви я засвидетелстват по-топло и по-често. Те не си падат по състояния на загубване на ума – идва им недостатъчно стабилно. Момичетата Деви често са срамежливи, но не очаквайте да не са наясно за птичките и пчеличките – не се заблуждавайте от името на зодията – тези девойки могат да ви купят и продадат преди сте се усетили. Дева винаги се презастраховат – ако ви трябва пунктуален човек, вгледан в детайлите толкова, че дори перфекционизмът на Телците бледнее, определено нямате друг избор в каталога. Нужна ви е Дева. Те ненавиждат всяко неподредено нещо, всички разпуснати, разпилени неща, отношения или поведение. Не понасят неясните ситуации, безкрайните промени, вятърничавите хора, безплодните фантазьори и всяко нещо, което не е прекарано през центрофугата на разума. Жената Дева е именно дева - здрав разум, чистота, пресметливост, аналитичност в мисленето, чувство за безгрешност. Нали знаете какво е клъстер? Няколко компютъра, вързани заедно за да обединят изчислителната си мощ. Същия ефект можете да постигнете с няколко Деви в една стая, стига да ги накарате да си говорят… Тези госпожици често са мълчаливи, а когато се разприказват може и да не изпуснат точно най-премерените думи. Всъщност страдат от излишна бъбривост точно, когато не трябва, а именно когато обсъждат недостатъците на другите. Твърде чувствителните хора могат доста често да бъдат неволно наранени от Дева и то не защото Дева им има зъб. Просто трудно надяват маски и са болезнено-откровени – всъщност ако не искат да ви кажат какво мислят за вас има точно два варианта – единият не ви харесват, но пък ви уважават и затова ще си спестят мнението си, а другият – много ви харесват, но никак не ги бива с комплиментите.

Жената Везни е произведение на изкуството, другите й имена са драма, блясък и очарование. Нежна и фина като пухкаво зайче, когато иска да ви омагьоса и по мъжки прецизна и разсъдлива, когато се налага да ви помага или превъзпита. Тя е разумна, когато ви е нужен партньор и нежна и крехка, когато иска да ви даде сила или пък да получи внимание. Везни е актриса – и в живота, и в спалнята, и в ежедневието си. Не ме разбирайте погрешно – тя никога не е неискрена – може да ви спести нещо, по ред съображения, но винаги е тя. Ролите и маските са непривични за нея, когато са ползвани за заблуда. Тя е актриса на емоциите, така акцентира върху усещанията и чувствата си. Обича феерични и прозрачни дрехи, обича и да ги забравя насам-натам. Обича да изглежда така, че рефлективното възхищение да зарадва очите и, четейки възхитата във вашите. Обича тялото си и рядко се срамува да го показва – нормално ексхибиционизмът е вроден на жените Везни. А това всъщност си има логично обяснение – тя знае, че има красиво тяло и приема за нормално възхищението към себе си. Трябва да почувства възхищението ви всякак, с докосване, с поглед, с интелекта си – ако не я докоснете навсякъде, където заслужава значи сте смотльо, каквото и да впечатление да са оставили у вас предишните ви приятелки. Това е истинска жена – много емоционална, много любяща и нежна. Истинска дъщеря на Венера. Не я подценявайте. Вече го направихте! Мислите, че е лесно с нея ли? Сбъркахте – тя е точно толкова умна, колкото и вие (навярно излъгах – като те гледам как си се опулил неразбиращо в монитора направо съм сигурен – по-умна е!) – перфектно й стоят и панталоните да ви призная. При това без да губи и стотна елегантност. С усмивката си ще ви накара да направите каквото поиска, без дори да си помислите за думички като експлоатация или манипулация. Но можете да разчитате на едно – справедлива е. И откровена – поне в общия случай. Някой беше казал, че характерът на Везни е равни части доброта, снизходителност, справедливост, склонност към спорове, упорита неотстъпчивост, философска логика и колебливост. За да сме справедливи обаче нека добавим и още по малко от всичко останало. Или по много от някои неща – и както вече подсказва заглавието – първото, което не трябва да бъде пропуснато е обаятелност и очарование. Пазете се! Това не винаги е само качество – това може да е и оръжие. Усмихвала ли ви се е някоя Везна? Да, нали? А отказахте ли това, което ви е помолила, no way – иска ли питане… Би било изненада, ако кажете обратното.

Жената Скорпион… Сега вече го закъсахме… Представете си агресията, страстта и целеустремеността на средностатистически мъж-Скорпион затворена в чаровното тяло на прелъстителка. Нямате шанс за оцеляване! Тя е магнетизмът, самоувереността и гордостта. Сканира ви непрекъснато и няма смисъл да флиртувате ако не сте готови за последствията – тя е част от онзи малък процент от жените, които знаят какво искат. А вие знаете ли? Ако не – не я оскърбявайте, като и губите времето и вниманието. Вижте, предупредени сте, нали? Най-малкото не е здравословно – това все пак е Скорпион…Ако не сте необикновен или изключителен нямате шанс – от друга страна ако тя вече е клъвнала, значи сте точно такъв. Честито, моето момче! Амин! Сега ви остава да се научите да плувате в море от страсти – за книги, за емоции, за любов. Мда, трябва да сте готов за това. В леглото може да се окаже, че консуматорът е тя. Нищо не и пречи да се вживее в ролята на невинното котенце, но имайте наум, че си е хищник по рождение. Не очаквайте да види вашата гледна точка – това не е такава жена. Тя често има последната дума, при това by default. Може да ви се цупи седмица, защото сте забравили да я целунете на излизане миналият петък сутринта. Ако я излъжете, ще ви го върне два пъти. Хапал ли ви е скорпион? Разправят, че боли! Други пък, че било смъртоносно. Със сигурност гаджетата Скорпиони не се забравят лесно, нито пък магнетичния им поглед, нито жилото…Ако имате Скорпион/ка наоколо вгледайте се в очите им – не винаги ще ги хванете, но има голям шанс да уловите онзи хипнотичен поглед, с който, ако понечи, ще ви превърне в жертва. Всъщност ако сте Скорпион този текст е напълно безполезен за вас, а ако сте в обсега на Скорпион вече каквото и да ви напиша ще е късно. Затова най-разумното е да се спрем до тук и да не си губим повече взаимно времето.

Жената Стрелец е едно мило добродушно създание, което съвсем невинно ще ви отговори на вашето пламенно обяснение в любов нещо, в стил “Я, колко си рошав!” и докато вие се чудите това пък какво означава тя ще ви каже, че не обича контета и сте си съвсем лика-прилика. Това вече звучи по-добре, нали? Пригответе се да свиквате с чудатостите и, с емоционалните избухвания…Подобно на мъжете Стрелци и жените от тази зодия са по-добри любовници, отколкото любими. Започват лесно връзките си и също толкова лесно могат да ги приключат. Обичат независимостта си, случайните хрумвания, флирта, спонтанните идеи за екскурзии или пътувания. Не бива да ограничавате това момиче – делничното го убива. Стрелецът не може да е сив, още по-малко, когато е момиче. Противно на всички очаквания се твърди, че момичето Стрелец се превръщало в чудесна съпруга, която продължавала да си е шантава и не съвсем винаги да готви вкусно, но пък за сметка на това децата и ще имат още една дружка за луди игри, включително за начинания като “да оцветим с боички бялата пижама на тате” или да рисуваме по стените в хола… Какво пък… Животът е шарен… Жената Стрелец си остава момиче, в повечето случай „мъжко момиче”, до доста напреднала възраст. И е красива до дълбоки старини… Замислете се… Обича много пътуванията, екскурзиите, планината и морето. Обича флирта, закачките, шумните компании. Изключително много са привлечени от блясъка. Дори когато знаят, че няма да се чувстват добре в някоя среда на богаташи и сноби, Стрелците трудно ще устоят на изкушението да се докоснат до блясъка, известността и славата. Е, никой не е идеален… И мъжете и жените Стрелец приема живота като един шарен цирк, в който той/тя е един клоун с огромна усмивка, смешна шапка и звънчета по крачолите на панаталона (роклята) си на розово-сини точки. Май не може да има по-точно сравнение за тези вечно препускащи на някъде Кентаври…

За жената Козирог е много трудно да се впусне в романтична афера. Под външната и хладна обвивка е скрито доста силно физическо желание, но то не може да бъде показвано току-така. Тя не си пада по безкрайни разходки на лунна светлина и губене на време в хиляди прегръдки, докато в същия момент бъдещето е толкова неизяснено. Всеки, който е тръгнал да се забърква с девойка Козирог трябва да бъде предупреден, че тя само на пръв поглед е толкова разумна, уравновесена и емоционално стабилна. Тя първо е жена, а едва след това Козирог. Тази млада дама е склонна на такива амплитуди от емоции, че свят ще ви се завие – от дълбоката депресивна сатурнова мрачност, до подскачащо от радост малко момиченце. Депресиите и често са провокирани от вглеждане в някой детайл на неясното бъдеще. Или нещо непростимо, което сте казали в миналото. Да, със сигурност сте го обсъждали вече 8629 пъти, но след като няма решение и досега ще последват още толкова, че и повече. Ако момичето Козирог види у вас стабилен и подходящ партньор, тя дори може да опита да се влюби във вас. А влюбена тя е чудесна любима и любовница. Манията на Козирог е сигурността. Тези жени не понасят да не са наясно с утрешния ден – да нямат покрив над главата си, да не знаят какво ще им се случи, да не са сигурни в намеренията на любимия човек, да се оставят на някой да се грижи за тях. Абсурд! Козирог е здраво стъпила на копитата си и е вперила поглед към върха на ей оная остра скала там. Толкова…Изненади, криволичения – не мерси – навярно ходейки по такива скали всеки миг невнимание е опасен…Склонни са към дълбоки депресии и меланхолични състояния повече от всеки друг знак в зодиака. И това не са моментни изпълнения –могат да прекара седмици, да не кажа месеци така. И нищо не е в състояние да ги извади от там дето са се закеркенечили. Стоят си на скалата насред планината, гледат лошо и не помръдват оттам, дори не блеят. В такива моменти са склонни да отблъсква и приятели и близки хора, докато не им отмине. Дори да ги нараняват. Ако пък не им подадете ръка може завинаги да ви зачеркне от живота си. Изобщо единствената зодия, която разумно и целенасочено гази с кални обувки през емоциите на близките си хора заради някаква глупава депресия е Козирог. Заради специфичната си чувствителност Козирозите се женят/омъжват или твърде млади, когато са по-импулсивни и безразсъдни или после някаква нерешителност ги кара да го направят твърде късно.  Козирог младее и определено е по-привлекателна и красива на 35 отколкото на 19. Проверено и доказано!

Жената Водолей е навярно най-странната жена в зодиака. Парадокс от върха на носа, до ноктите на краката. Ще ви замае главата за отрицателно време – привлекателна е, абсолютно отвеяна, с  живи и замайващи се очи. Гледайте да не объркате нещо, че да не ви пусне да се прибирате сам към Земята под силата на естествената гравитация. Не занимавайте това момиче с ежедневни теми – трябва да я вдъхновите с нещо възвишено. Тя е непредсказуема, не я вкарвайте в клишета. Вероятно обича да рисува или да танцува. Не се опитвайте да я укротите или да я уловите в мрежата си. Тя е като пеперудка – принадлежи на всички и на никого. Не – не ме разбирайте погрешно – въпреки, че нейните етични норми и морал може да са доста странни на пръв поглед – тя със сигурност е едно от най-верните момичета в зодиака. Докато е с вас няма никакви причини да мислите, че не можете да и вярвате напълно. Да, знам, че най-добрата и приятелка е болна от СПИН лесбийка, а онзи приятел от детските и години вече живее при вас повече от три месеца и нито се изнася, нито си намира друго жилище или работа. На всичко отгоре ползва хавлията ви и се разхожда гол по терасата без да му пука, че всички му виждат срамотиите. Тя ви е вярна, повярвайте – и ако реши да предпочете друг ще ви го каже преди да вкара в леглото си. Просто сърцето и не би предало приятелите и, каквито и да са те. А тя е грижовен човек. Не сте ли го забелязали? Типичното момиче Водолей е истинско съкровище за останалите – изискана, духовита, жизнерадостна, контактна. Само не й отнемайте волността. Оставете я да лети ако я искате такава. Най-бързия начин да я загубите е да я изревнувате. Около един път може и да ви се размине… Не повече… Не я лъжете, така както и тя не ви лъже. Освен това ако не ви е хванала досега със секретарката то е, защото или ви чака да ви дойде ума или защото не е стигнала до този пункт в дневния ред. Тя вече знае – не се заблуждавайте. Това, че сте заедно от сто и кусур години не означава, че е престанала да ви анализира. Просто един ден ще си тръгне дори без “Сбогом!”. Тя знае цената си…Ами хайде стига толкова за Водолей, че то за тях можеш ли да кажеш всичко…А да, пропуснахме ли да споменем, че представителите на тази зодия са екстравагантни хора? Или май говорихме точно за това през цялото време...

Жената Риби, ах жената Риби! Ако някога такава жена е преминала през живота ви трудно ще я забравите. Няма и какво да се оглеждате наоколо – всички са заети. Да си гледал докато е било време, моето момче! Няма, и в склада няма…Легенди се носят за тази чаровна девойка – това е мечтаната училищна любов на всеки мъж. Волна, загадъчна, с дълбок поглед и красиви очи, нежна и ефирна като докосване и… вълшебна любима и любовница – къде си мислите, че ще се вредите. На нея обикновено й се налага ежедневно да разкарва с лека картечница безкрайните си тълпи от обожатели. Риби е онзи тип жена, която няма никакво желание да доминира. Тя може толкова да не яде и да не спи, колкото копнее да принадлежи някому. Момичето Риби е убедена, че вие – нейният мъж, приятел, брат или баща, сте най-силният на Вселената и само вие можете да я опазите от вълците, които искат да я отмъкнат като Червената шапчица. А пък вас, както си ви знаем колко са ви слаби ангелите, съвсем малко ви трябва да й повярвате, нали?…Въпросът е само да намерите свободна Златоперка. А това определено си е проблем…Шегата настрана – жената Риби е най-прекрасният пристан, за който един мъж може да мечтае. Е, трябва да поразгонвате от време на време всички други, дето и се лепят като мухи на мед, но не може всичко да е идеално. Тя никога няма да ви предаде и никога няма да ви остави да си мислите, че сте нещо по-различно от самото съвършенство. Е, какво повече искате… Факт е обаче, че Риби носят у себе си идеализма и ентусиазма на Овен (без агресивността му), разумната кроткост на Телеца, ума и дар словото на Близнаци, прями и щедри са като Стрелеца, развили са до болка чувствителността на Рака (и малко странното им чувство за хумор), закачливи и общителни са като Лъв, предани като Козирог, добри организатори като Дева… да продължавам ли… Хайде да им обърнем персонално внимание, че те никак не обичат да бъдат сравнявани, а и се засягат лесно, да им се не види… И без това единствено от вас зависи какви ще са те – дали унили като разплакано лунно дете или слънчеви и весели като малко Лъвче…Рибите са като едно емоционално огледало, което отразява емоциите на всички, които ги заобикалят. Ако хората около тях са весели и мили – те се превръщат в прекрасни и любвеобилни същества, от които струи топлина и сърдечност. В същия миг попиват, сякаш с някакви невидими пипала, всяка тревога, която вие си мислите, че сте скрили дълбоко в себе си. Не – те са един невероятен емоционален рентген, който веднага ще открие, че нещо не е наред и вместо да се прави на клоун, рибката ще доплува някак елегантно до вас и ще ви запита какво не е наред по начин, който някак си ще ви остави в невъзможност да не излеете душата си. В същия момент Риби трудно могат да открият някой друг, който да улавя трептенията им. Личната драма на всяка Риба е, че те са обречени да отразяват другите и да не могат да открият своето отражение у никого. Това сякаш никога непорастващо момиче, обича да слуша окена или морето, което навярно й нашепва разни неща. Остави я да шляпа с боси крака из пясъка или да рисува заедно с децата ви, смешни жълти отпечатъци по тапетите. Тя винаги ще си остане едно малко момиченце – нали точно затова си я хареса…

yovko.net

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини