Щастливки или неудачници в любовта

Любовта прилича на работа и бизнес – защото влагаш в нея време, труд, знания за човешката природа; прилича и на удоволствията – защото се потапяш в море от емоции; и не на последно място има нещо общо със съдбата, с играта на тото – хиляди пускат фиш, но малцина печелят.

Първи се омъжват скромните момичета, които на пръв поглед нямат високи изисквания. Най-последни минават под венчило гордите, еманципирани, капризни жени, които се целят нависоко. Нека разгледаме няколко от най-честите случаи на любовни несъответствия.

По-умен или равен на нея

Тя е с две висши образования и една папка със сертификати и дипломи и иска кандидат, достоен на ума и интелигентността й.

Мъж от висшата класа

Тя мисли, че е от „голямото добро утро“ и си търси съответен мъж. Възпитавана в семейство на потомствени политици, професори, актьори, музиканти с успехи и кариери в чужбина, тя иска да продължи семейната традиция.

Много ухажори, но всичките с недостатъци

Единият е много приказлив, вторият – обича компаниите, третият все още се държи за полата на майка си, четвъртият обича да го глезят, но не отвръща със същото.

Какво съветват психолозите:

Нужна е подготовка за ролята на любима, приятелка, съпруга. Не се заблуждавайте, че щастливата връзка се постига само с усилията на мъжа, а за щастливия брак отговаря съпругът.

Грешката на кариеристките и на жените-началници е, че вкъщи/във връзката се държат с любимия мъж като с подчинените си, като командват и доминират. Те смятат, че щом са успели в бизнеса, няма как да не успеят и в любовта. Така те подсъзнателно потискат мъжа и го карат да си търси друга, по-подходяща за него жена, която ще му позволи да бъде себе си.

Друга грешка, която правят жените, е да държат мъжа в напрежение – дали е отговорил на изискванията й, дали е направил днес всичко, което тя иска?

С какво щастливките се отличават от жените, на които не им върви в любовта?

Неудачниците са уверени и подсъзнателно чакат мъжа, който ще им донесе щастие и успехи в живота. Такова мислене е характерно най-вече за красавиците, които осъзнават своята привлекателност и я считат за голям плюс. Природата ги е дарила с толкова хубост – значи мъжът е длъжен да плати за тези нейни качества с повишено внимание, постоянна загриженост, по-силна привързаност.

Щастливките нямат комплекса на „кралицата“ – те разчитат само на собствените си сили и не очакват чудеса от мъжа, възпитани са и знаят, че в живота нищо не идва наготово, на златна табличка.

Двете категории жени имат коренно различно отношение към живота, което поражда различната им реакция към поведението на партньора. Докато красавицата си мисли: „Всички мъже са ми длъжни!“, симпатичната, но непарадираща с хубост, пари и образование дама подхожда към силния пол с увереността: „Нищо му няма на този мъж. Всички имаме недостатъци. Защо да не опитам? След това винаги мога да си намеря друг!“.

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини