Ще има продължение на "Алиса в страната на чудесата"

Ще има продължение на хитовия филм "Алиса в страната на чудесата".

Сценарият за втората част вече е поръчан от киностудиото Дисни. Компанията е наела Линда Уулвъртън за създаването на продължение на филма от 2010 г. с участието на Миа Уасиковска в ролята на Алиса и Джони Деп като Лудия шапкар, но за моменти не се разкриват никакви подробности.

Линда от дълго време е сценарист на Дисни, като преди това е писала сценариите за "Цар лъв", "Красавицата и звярът" и за новата лента "Maleficent" с участието на Анджелина Джоли. Тя е работила и по сценария на филмите "Мулан" и "Аладин".

Първият филм за приключенията на Алиса съчетаваше идеи от книгата на Луис Карол "Алиса в страната на чудесата" и продължението й "Алиса в Огледалния свят". Филмът от 2010 г. донесе приходи от над 1 милиард евро в световния бокс офис и беше адаптиран за мюзикъл от театралния клон на Дисни, предаде БГНЕС.

Продуценти на продължението на лентата отново ще бъдат Джо Рот, Сюзан Тод и Дженифър Тод. Не е ясно дали Миа Уасиковска, Джони Деп, Хелена Бонъм Картър и Ан Хатауей отново ще се превъплътят в ролите си от първия филм. Засега не е известно и дали Тим Бъртън ще бъде режисьор на новата лента.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини