Разпитват полицейски шеф за убийството в Корен

Младен Младенов в съда

Шефът на Криминална полиция в Хасково Вълчо Парасков да бъде призован и разпитан като свидетел по делото срещу Младен Младенов от с. Корен. Това реши днес окръжният съд. Младенов е обвинен в бруталното изнасилване и убийство на 78-годишната Милка Стефанова навръх Великден 2011 година. Той бе задържан в края на април. Пробивът в забуксувалото разследване тогава дойде след заключението на съдебния лекар Христо Еленски, който открил няколко отпечатъка от характерния релеф на сребърния пръстен на Младен по лицето на възрастната жена.

Младен е в ареста с постоянна мярка за неотклонение от 1 май същата година, а близките му наеха столичното юридическо светило Марин Марковски да го защитава в съда.

Шефът на Криминална Вълчо Парасков е бил сред разпитващите, пред които Младен е признал за престъплението и разказал как го е извършил. Близките и роднините на Младен тогава обвиниха полицията, че го е държала няколко дни без храна и сън, за да изтръгне самопризнания. Прокурорът по делото Дарина Славова обаче смята, че Младен е разказал подробности, които няма как да знае, ако не е бил там. Точно върху това Славова гради и вътрешното си убеждение, че Младен е извършител на бруталното престъпление.

Днес в залата на окръжния съд отново не дойдоха експертите, извършили ДНК анализ на косъма, открит в бельото на Младен. Според експертизата той е от убитата баба Милка. Това е и най-сериозното доказателство срещу младия мъж,

Адвокатът му Марин Марковски поиска да бъде изменена и мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, но магистратите го отрязаха.

Прокурорът Дарина Славова пък промени формулировката в обвинението срещу Младен. Той вече ще отговаря за убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин.

Следващото заседание бе насрочено за 25 януари догодина.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини