МВР ОТСЕЧЕ: Полицаите знаят, че не трябва да спират никого без причина!

В наша статия от преди няколко дни ви разказахме как в Перник полицаите продължават да безчинстват, като спират без причина водачите на МПС въпреки публичните изказвания на собственият си министър, че такова нещо в България няма повече да се случва!

В заснет от наш репортер видео-материал ясно се вижда как Пернишките катаджии си правят проверки когато си поискат и където си посикат.

Изпратихме сигнал за това безчинство до Министерството на Вътрешните работи. Днес от там дойде отговор, който въпреки витиеватият си бюрократичен изказ безспорно доказва, че всеки служител на МВР в България е бил запознат с нареждането на своя върховен шеф, ограничаващ своеволията на униформените рекетьори на пътя.

Публикуваме и фотокопие на документа, подписан лично от шефа на МВР - Перник. Който желае може да си го сложи на предното стъкло на автомобила си и да се позовава на него ако бъде спрян без причина!

Ето и текста на отговора на нашата жалба:

 

Уважаеми господин Матев,

Във връзка със сигнала Ви в сайта на www. perunik. соm от 29.10.2012г., Ви уведомяваме, че служителите от ОДМВР-Перник са запознати с вътрешноведомствените разпоредби на МВР, включително и с разпореждането на главния секретар на МВР относно поведението на служителите осъществяващи контрол на пътното движение.

                                                                                        ДИРЕКТОР ОДМВР – ПЕРНИК : п

гр.Перник

05.11.2012г.                                                                                / В. ДИМИТРОВ /

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини