Любопитни факти за дупето

Дупето - символ на еволюцията.Колкото по-окръглен е ханшът, толкова по-високо е човек в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш "се е оформил" преди 3-4 млн. години, когато хората окончателно проходили на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Виновни са гените

С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там, където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там, където доминират червените, те се радват на стегнато и вирнато дупе на младини, но за съжаление в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на сушена слива.

Голямо дупе = голямо внимание

През 1804 г. естествоизпитателите Перон и Лесер описват племе в Южна Африка с фантастична хипертрофия на задните части - до около 2 м диаметър. И естествено - колкото по-голям бил задникът, толкова повече интерес сред мъжете от племето предизвиквал.

Дупето в Древността

В Древна Гърция жените с хубаво дупе се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството. Всъщност повишеният интерес към нежните създания с прекрасни задни части е съществувал още в Древността. Смята се, че мъжкият интерес към женските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

Изкуството на красивото дупе

В Персия имало цяло направление в изкуството, посветено на задните части. Изкусни ковачи създавали ковчежета в тази неподлежаща на объркване форма, а в Намибия им посвещавали храмове.

Дупето като оръжие

В Шотландия смятали, че задните части са оръжие, което праши и показва презрението към врага. Може би затова са измислили шотландската поличка - килт.

Две истини и една грешка

Шамар по дупето е най-популярното телесно наказание. То се родило благодарение на две верни забележки и една грешна. Грешката е, че дупето се смятало за малоценно и пренебрежително място. Верните са: първо - високата чувствителност на тази зона с много нервни рецептори, и второ - точната представа, че тази зона може да поеме умерена доза физическо въздействие без вредни последици за здравето.

Киното и голото дупе

Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва голо дупе на киноекрана.

Офисът и голото дупе

11% от щатските копирни машини чупят хора, които се опитват да направят копие на задника си.

ДНК, пръстов отпечатък и задни части

Линиите на кожните гънки и формата на дупето са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци, пише 10te.bg.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини