Започна “Училище за живота”

Вчера стартира инициативата на ОД на МВР  -  Перник - Детска полицейска академия  под наслов “Училище за живота”. Тя ще се провежда на територията на област Перник, в общините Перник  , Радомир, Брезник.

         В 11,30  ч. пред Районен младежки дом - кв. ‘’Мошино’’бе открита ДПА в кв. ‘’Изток’’ под патронажа на кмета на Кметство Изток -  г-н Ивайло Иванов.

         Гости на събитието бяха : Димитър Колев -  депутат от област Перник; - Станислав Владимиров - зам. кмет на Община Перник;  Ваня Коконова - началник на РИО Перник, директор на ОД на МВР – Перник -  комисар Валентин Димитров, зам.-директор на ОД на МВР – гл. инспектор Владимир Васев, комисар Б. Точев – началник отдел Охранителна полиция, гл. инспектор П. Соколов – началник сектор “Пътна полиция”, гл. инспектор Хр. Златков – началник на сектор ТС БОП - Перник , гл. инспектор Емил Марков – началник на ОУПБЗН - Перник, началници на РУП на МВР и кметове на населени места .

         Инициативата ще се провежда в рамките на една учебна година и ще завърши през месец юни 2013 г с дипломи на участниците в нея.

         Какво е ДПА и каква е нейната цел? - не е училище за полицаи. Тя е училище за живота. Защо го правим? - Защото децата имат нужда от насърчение, занимават се с полезни  и интересни неща; опознават уважават и спазват  законите; имат доверие в институциите; изпитват радост от това да помагаш и да бъдеш полезен. Освен това ДПА е различна, забавна, атрактивна и привлекателна. Участвайки в нея, децата се обучават , докато се забавляват.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини