Монако се оказа прекалено силен за Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров на 21 години

Най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя тежко поражение в първия си мач от основната схема на силния турнир в Токио (Япония). Гришо спечели само 3 гейма срещу световния номер 10 Хуан Монако (Аржентина) и отпадна от надпреварата след 6:2, 6:1.

Така аржентинецът запази перфектния си баланс в срещите с Димитров, постигайки втора победа след тази клея в Барселона през миналия сезон (6:4, 6:1).

Въпреки поражението, 21-годишният хасковлия си тръгва от японската столица с 8 905 щатски долара от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста, благодарение на двете си победи в квалификациите.

Григор Димитров продължава азиатското си турне с Мастърса в Шанхай (Китай), където ще започне участието си от квалификациите в края на тази седмица. За турнира са подали заявки 19 от 20-те най-добри тенисисти в света, като единственият отсъстващ е лекуващият контузия Рафаел Надал.

Иначе в мача с Хуан Монако, Гришо не успя да окаже голяма съпротива, за което говори и резултатът в отделните части - 6:2, 6:1. Срещата започна с гейм на нула за Димитров, но след това аржентинецът спечели следващите пет части, след което без проблеми затвори сета, давайки само два гейма на българина.

Втората част се разви по подобен сценарий - Григор взе първото си подаване на нула, а след това имаше четири възможности за пробив, но в крайна сметка не успя да се възползва от нито една от тях и впоследствие Монако взе шест поредни гейма, за да се поздрави с бърза победа.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини