Втори взрив избухна в завод ”Арсенал”

Тази сутрин отново избухна взрив във военния завод "Арсенал". Няма жертви и пострадали. При валцоването на барут е избухнал взривът, след което е последвал и пожар. Това каза директорът на пожарната в Казанлък Аню Шишков, цитиран от БГНЕС. Противопожарните екипи са в района на инцидента. Продължава гасенето на пожара и в момента. Всички хора от цеха са изведени на безопасно разстояние.

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков потвърди пред БНР, че след 8:30 часа в кризисния щаб е получена информация за взрива в завод 3, в цеха за пресоване на барутни смеси.

Това е втори взрив в завода за последното денонощие. В  един от складовете на "Арсенал" имаше взрив вчера следобед, при който нямаше жертви и пострадали.

"Полуготова продукция от нитроцелулоза е избухнала, докато е изсушавана в склад в завода, в резултат на което складът се е съборил", обясни за взрива вчера комисар Алекси Алексиев, директор на ОД на МВР – Стара Загора. Огнището на пожара беше изгасено снощи.
Мобилна лаборатория на ГДПБЗН вчера е извършила замерване на въздуха в района. Не бяха отчетени завишени концентрации на вредни емисии.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини