"Кюриосити" прави марсианска премиера на новия сингъл на Will.I.Am

Will.I.Am от Black Eyed Peas ще направи премиерата на  новия си сингъл "Reach for the Stars" от марс-роувъра "Кюриосити", съобщава Popsop. Козпозицията ще влезе като бонус трак в новия му солов албум "#willpower".

Премиерата ще е на 28 август 2012 год - в 1 часа следобяд по източноамериканско време "Кюриосити" ще започне да предва песента. Времето, необходимо на сигнала да достигне до Земята, е около 17 мин.

Транслацията пряко от събитието ще е по NASA TV. Космическата премиера е част от образователен проект, който запознава американските ученици с особеностите на комуникациите в космоса.

Албумът "#willpower" ще излезе през октомври 2012 год.

В интерес на истината, музиката не за първи път се свързва с космоса. Но най-много сред звездите е звучала "Fly Me To The Moon", изпълнена от Франк Синатра, а след него сигурно стотици други. Та значи, запис с изпълнението на Франк Синатра от 1964 пускат   астронавтите от лунно-орбитална мисия на Аполо 10. Отново на Луната астронавт Бъз Олдрин я пуска по време на кацането на Аполо 11. Ю Со-Йеон, космическия участник от Южна Корея, който летя на борда на "Союз TMA-12 каза на пресконференция след мисията, че е пял  Полет до Луната " на останалите членове на екипажа, докато били в космоса.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини