Блок въстана срещу кръгово, изяло му паркинга

Блок по димитровградската улица „Трети март” скочи срещу мисленото-недоизмислено регулиране на движението по околовръстното шосе. Според проекта за ремонт, движението ще се регулира от кръгово кръстовище. Обаче никой не се сетил, че така се затваря единствения подход към паркинга на блок 19, който приютява над 30-тина коли, възмутено обявиха жителите на огромния блок. Снощи те спретнаха мини протест срещу недомислиците на местната община и „привикаха” кмета Иво Димов, архитекта Томи Томов и замкметовете Светослав Стойков и Владимир Митрушев да дават обяснения. За тяхна чест, управниците се явиха незабавно и след конструктивен разговор с живущите, намериха разрешение. Подходът към паркинга се премества откъм съседната улица "Бенковски", а следващата година ще бъде преместен откъм болницата, като за целта ще се коригират и благоустроят стълбите към Детско отделение.

За да улесни гражданите, които призна за ощетени, Димов предложи дори незабавна реакция- разширяване на паркинга и изграждане на нов подход през зеления пояс откъм околовръстното. Здравият разум обаче надделя у всички. Живущите в блока прецениха, че 20-те дървета и храсти са отличен шумоизолатор и се отказаха от този вариант.

Че кръговото не е измислено добре, и то не само за обитателите на блока, си проличава и от другите му последствия. Кръговото ще затвори един от подходите към близкия парк „Пеньо Пенев”, а на всичкото отгове оскъпява ремонта на околовръстното шосе с 40 хиляди лева. Още от сега шофьорите пък протестират че кръстовището е много голямо и ще принуждава шофьорите да въртят дълъг завой, вместо да минават късо разстояние по допирателната на кръга, както е обичайното за този тип кръстовища.

Г.Христов

Проектантите забравили да оставят подход към паркинга
Новото кръгово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини