Пожарът край Динево се разгаря, мобилизират селото

Пожарът, който избухна днес по обяд край хасковското село Динево, се разгоря още заради вятъра. За щастие, той духа от селото към гората, но горе на хълма се завихря и посоката му става непредвидима.

„Събирай хората. Бий камбаната и доведи помощ, защото ей това сме пожарната. Нямам повече хора. 50 души да доведеш, помощ е“, с тези думи шефът на пожарната Николай Вълчев изпрати кметицата на Динево към селото за помощ.

На хълма, на стотина метра от крайните къщи, се бяха събрали пожарникари, служители на общинското и държавното лесничейство, Гражданска защита. Действията се координираха от Вълчев. Той нареди да се запали насрещен огън, който да прегради пътя на огъня към селото.

Гори огромна площ с широколистни дървета, по предварителна преценка около 500 дка. Няма застрашени населени места. Най-близко до бедствието е Динево, но на пътя на пламъците има десетки хора, така че вероятността да пострада селото е малка. Стига да не се извие силен вятър, както и да промени посоката си към селото, застраховат се пожарникарите.

Огънят е унищожил гора на голяма площ, при това на широк фронт, който извива дъга около селото. Продължават усилията на огнеборците за овладяване на стихията.

Ако обстановката се влоши, Haskovo.net ще ви информира допълнително.

Тодор Кръшков

Шефът на пожарната Николай Вълчев (вдясно) координира действията на различните служби

Николай Вълчев към кметицата на Динево: Това са всичките ми хора! Отивай за помощ!
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини