Разкриха мръсен бизнес с ембриони в Русия

Близо 250 човешки ембриона, открити в края на юли в дере в Свердловска област, издадоха смразяващ бизнес с кръвта на неродени бебета и по-точно с вземането на стволови клетки от тях. Това твърди в. "Комсомолская правда", припомняйки зловещата находка – варели с 248 човешки зародиша, обработени с формалдехид, с етикети на болниците, в които са лежали родилките, предаде Стандарт нюз.

"На видеозапис ясно се вижда, че това не са ембриони, а вече сформирани човешки зародиши. Значи идват или от преждевременни раждания, или от криминални аборти", разсъждава московският хирург Александър Тепляшин. "По закон абортите в Русия са разрешени до 12-ата седмица на бременността, доколкото не става дума за човек, а за ембрион с неформирани още вътрешни органи. Според гинеколози, гледали видеозаписа, в случая са изхвърлени вече петмесечни зародиши", посочва медикът. "Тогава идва въпросът колко са били криминалните аборти и с каква цел? Намерените плодове са останали най-вероятно след вземане на стволови клетки - ефикасен начин за подмладяване на всеки стареещ организъм. Този сенчест криминален бизнес с кръвта на неродени бебета, уви, процъфтява в страната ни", изтъква Тепляшин.

Богатите хора са готови да плащат луди пари за "вечна младост" - концентрати на базата на стволови клетки. Изданието отбелязва, че това не е първият случай на откриване на контейнери с човешки зародиши в гори в Русия.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини