Димитровград ще спасява областта от пожари

Димитровград ще бди за безопасността на областта

Повсеместното изнасяне на техника към големия пожар в тополовградско и старозагорско, оголи на пръв поглед местните общини откъм противопожарна защита. Същевременно запалванията на сухи треви навсякъде в региона продължават. Три пожара на сухи треви бяха регистрирани вчера в Хасково, горя в Симеоновград, Димитровград и Любимец. 

Оказа се че с тези инциденти се справя противопожарната служба в Димитровград. Нито една нейна машина не е изпратена към пожара и всичките 7 автомобила са налице. Димитровградчани приемат повикванията от всички общини в областта с изключение на Свиленград, където местната служба също е пощадена от вчерашната мобилизация. 

От няколко дни димитровградските огнеборци са в безплатна телефонна връзка с кметовете на всички населени места в общината. При възникване на инцидент, местните управници могат непрекъснато да комуникират с идващите пожарни и да ги навигират към епицентъра на пожара. 

Телефоните и безплатните минути са осигурени от местната общинска администрация. „Благодарение на системата, поне дузина инциденти не нанесоха материални щети“ обобщи началникът на димитровградската пожарна Иван Пачов.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини