Председателят Красимир Борисов блокира работата на ОбС Радомир

По инициатива на зам. председателят на ОбС Радомир, Василка Стоилова, последната сесия на съвета бе прекратена с тайно гласуване от съветниците на БСП , БЗНС ,АТАКА ,РЗС и коалиция "Съпротива".

Явно водена от лични амбиции и лични интереси в нарушение на закона, с прекратеното заседание на съвета, Г-жа Стоилова предизвика гневни реакции сред съветниците на ГЕРБ и РОР, които внесоха подписка съгласно член 23 т. 4 , ал. 2 от ЗМСМА, възоснова на което председателят на ОбС Красимир Борисов трябва в 7 дневен срок да свика извънредна сесия на ОбС.

Вместо това, обаче, той възпрепятствал изпълняването на задължението на обслужващите съвета общински служителки, като си послужил с лъжа. След като служителките понечили да пратят писма с информация до общинските съветници за свикване на извънредна сесия той им казал, че се бил разбрал с кмета Пламен Алексиев да няма инзвънредна сесия! Тази лъжа днес била разбулена от общинският съветник от групата на ГЕРБ Иван Христов. Кмета Алексиев категорично отрече да са водени каквито и да било разговори на тази тема. Алексиев е възмутен до дъното на душата си и много разочарован от поведението на Красимир Борисов, който не веднъж и два пъти заявявал желанието си да се постига консенсус в интерес на радомирци и региона.

Това, според Алексиев било само на думи. Всъщност имало тайна коалиция за да се пречи на изпълнителната власт със всякакви средства. Ако съветниците не се явът на извънредна сесия - групата на ГЕРБ и РОР ще свика извънредна сесия. Общинските съветници от инициативната група искат и разглеждане на законосъобразността на обложеният данък смет от предишното общинско ръководство на БСП на Домът за стари хора в кв. Гърляница, който е в колосален размер от 80 000 лв. и който с лихви и главници вече е надхвърлил 120 000 лв.

Очаква се и кметът Пламен Алексиев да потърси отговорност от Борисов , за това , че е злоупотребил с името му с цел комерсиални и партийни цели. Поведението на Борисов е не по - различно от това на Стоилова , за която писа не само Radomir online , но и ZaPernik.com . За да се добие прдстава за нея било достатъчно да се набере името и на кирилица в Гугъл." Имиджът на ОбС Радомир сред населението е нулев , а ние искаме да покажем , че може да се работи в името и за благото на хората , като се спазват всички закони и разпоредби" - уточни за сайта Иван Христов , съветник от листата на ПП ГЕРБ Радомир , чиято е и инициативата за подписката за свикване на извънредно заседание на съвета. Председателят Борисов , не бе открит за коментар .

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини