Световните медии гръмнаха за атентата в Бургас

Всички големи световни агенции пуснаха информация за атентата на Бургаското летище. Агенция Франс прес разпространи съобщението за взрива в крайморския ни град, посочвайки, че говорителят на Министерството на вътрешните работи Ваня Вълкова е потвърдила за инцидента.

Financial times, Sky news, RTE News, Reuters, CNN, Al Arabiya, РИА, Al Jazeera, Jerusalem Post

САЩ осъдиха атентата, при който автобус, превозващ израелски туристи, се взриви на българско летище, предаде АФП, цитирана от Фокус.
Отбелязвайки, че подробностите около атентата все още са неясни, говорителят на Белия дом заяви, че „САЩ осъждат категорично подобни атаки срещу невинни жертви, каквито са децата”. Той допълни, че президентът Барак Обама се моли за жертвите.
В автобуса, който се взриви на летището в Бургас, е имало израелски туристи, много от които деца.

Иран и проиранската ливанска партия „Хизбулла” изглежда стоят зад взрива, който избухна на 18-ата годишнина от нападението срещу еврейската общност в Аржентина. Днешният взрив на автобус с израелски туристи в България се случва, след като на 18 юли 1994 година в Буенос Айрес загинаха 85 души, а над 200 бяха ранени при атентат срещу център на еврейски организации в аржентинската столица, предаде израелската медия „Аруц Шева”. По случай годишнината днес израелското външно министерство излезе с изявление: „На този ден преди 18 години смъртоносна атака беше извършена срещу еврейската общност в центъра AMIA в Буенос Айрес. Това бе втората атака срещу еврейски и израелски цели на аржентинска територия – атака срещу израелското посолство беше извършена само две години по-рано”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини