Акула разкъса сърфист край Пърт

20-годишен сърфист вчера бе буквално разкъсан до смърт от акула в района на плажа в Уедж Айлънд на западния бряг на Австралия. Това е петото подобно нападение в този район, което довежда до смърт, информира полицията, предаде КРОСС.

По данни на очевидци на трагедията, момчето си карало спокойно сърф във водите на Тихия океан северно от градчето Пърт заедно с един приятел, когато изненадващо бил атакуван от хищника. След като го съборила от сърфа, акулата започнала зверски да го хапе по крайниците и по цялото тяло. За кратко време водата в района се обагрила в алено червено. Няколко минути по-късно тялото на младежа или по-точно останките от него изплували на повърхността. Разигралата се трагедия стана причина за затварянето на всички плажове в този район.

Човек, който карал скутер в близост до нападението, пред репортери заяви, че станал неволен свидетел на отвратителна гледка. "Навсякъде имаше кръв и една огромна, огромна бяла акула кръжеше около тялото", посочи той, цитиран от Би Би Си.  

"Посегнах да хвана тялото, но акулата тръгна към мен и се опита да ме събори от скутера. Аз дадох газ и когато се обърнах, видях как акулата грабна тялото на момчето", припомня си ужасната картина летуващия.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини